När barnet lagt sig av Michael Nyqvist

Nummer: 950
Titel:
När barnet lagt sig
Författare: Michael Nyqvist
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-1-302181-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:
En dag var vår blå Saab utbytt mot en guldfärgad Ford Fairlane av sextiofyra års modell. Den svenska lite sura doften hade bytts ut mot en plastig amerikansk. Vi var de enda på gatan som hade en amerikanare.
Att sitta i bilen kändes som att vara i en agentfilm. Man kunde skjuta iväg raketer med cigarettändaren och radion såg ut som en polissändare. En gång när jag satt själv bakom ratten och jagade en bov fastnade tutan och det gick inte att få den att tystna. Pappa bar mig, som var livrädd, ut ur bilen och sa att det inte var något som gått sönder. Den sommaren åkte vi iväg i bilen på min viktigaste resa – över Alperna, söderut.
Efter den resan var inget mera sig likt. Det visade sig att ingenting var som det var sagt. Och jag hade inte en aning om varifrån jag kom.
På hösten sålde pappa Forden och köpte en Volvo. Då brydde jag mig inte längre.

En dag satte jag mig ner och började skriva.
Jag ville försöka förstå den där luftfärden, när jag sträcks över från en famn till en annan och i den nya famnen får jag ett namn och en adress.
Det är nog därför jag har skrivit boken.

Min åsikt:
Stark och berörande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “När barnet lagt sig av Michael Nyqvist“

  1. […] du kan vinna är: En himmel för Elliott av Katarina Danielsson – Grattis evamar När barnet lagt sig av Michael Nyqvist – Grattis Caroline L Slaskjobbet av Christina Larsson- Grattis […]

  2. […] du kan vinna är: Pocket: När barnet lagt sig – Michael Nyqvist En flicka som kallas Alice – Kristin Hannah Genom dina ögon – Stephenie Meyer Marley […]

Lämna ett svar