Öde av Christine Falkenland

Nummer: 118
Titel: Öde
Författare: Christine Falkenland
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-46-20241-2
Betyg: 3 av 5Om boken:

Efter ett missfall söker Siri upp psykoanalytikern Helenius för att bearbeta sin sorg. Bit för bit konfronteras hon med sitt förflutna. Skådeplatsen för det drama som utspelar sig i Christine Falkenlands nya roman är en karg ö i den bohusländska skärgården. I denna strängt religiösa miljö har Siri vuxit upp med sin ensamstående far, som är tullmästare och kyrkvärd i det lilla samhället. Ett ödesdigert misstag tvingar henne bort från ön.

Min åsikt:
Siri växer upp ute på bohuslänska skärgården i ett strängt religiöst hem. Hennes mamma dör tidigt i cancer och blir ensam med en känslokall far. Så händer det förbjudna och Siri blir för förskjuten från ön.

Siri börjar i psykoanalys för att bearbeta sin sorg, smärta, depression, självmordstankar och ett missfall.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar