Kaos är en vän till mig av Linnéa Axelsson

Nummer: 974
Titel:
Kaos är en vän till mig
Författare: Linnéa Axelsson
Förlag: Lyssa
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-977401-0-4
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Lovisa är 10 år och har tvångs- och vanföreställningar. Hela tiden ser hon bilder av kroppar med knivsår. Hon är övertygad om att en mördare är ute efter henne, att han väntar utanför hennes fönster. Varifrån kommer hennes oro?
Vid flera tillfällen utreds hon av barn- och ungdomspsykiatrin. I tonåren är hon utagerande och hamnar i en ond cirkel av psykiska problem och samhällets vårdinsatser.

Min åsikt:
En intressant och stark biografisk skildring om hur kaos och psykisk sjukdom påverkar Lovisa från barn till vuxen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Kaos är en vän till mig av Linnéa Axelsson“

  1. […] Böckerna du kan vinna är: Pocket: Anna, min älskade av Magnus Utvik En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna Farfar var rasbiolog – Eva F Dahlgren Utan onda aningar av Jan-Sverre Syvertsen Paus/Play av Yesim Bilgic Inbunden: Kaos är en vän till mig av Linnéa Axelsson […]

Lämna ett svar