Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Nummer: 981
Titel:
Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86634-03-2
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
”Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen före den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.
På en fest hon inte är inbjuden till träffar Maja tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

Min åsikt:
Underbart bra! Rolig, sorglig och framförallt tänkvärd.

Vald till månadens bok i september 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar