Inlåsta av Emma Donoghue

Nummer: 1000
Titel:
Inlåsta
Författare:
Emma Donoghue
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7461-005-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Jacks värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är ljudisolerat och specialbyggt och det är egentligen Jacks och hans mammas fängelse. Men Jack är född där och vet inget annat. För honom är världen utanför något som bara finns på tv och genom rummets enda takfönster kan han se rymden.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer Svarte Man. Det är han som handlar mat åt dem och tar ut deras sopor. Men Svarte Man gör saker med mamma också, saker som Jack inte förstår.
I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en hel värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma, men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås…

Min åsikt:
Genom den femåriga Jacks ögon får vi följa det som händer i hans liv och hur han uppfattar det som sker.

En otroligt stark och mycket bra bok.

Vald till månadens bok i november 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Inlåsta av Emma Donoghue“

  1. […] gråter inte Emma? – Magnus Wennerholm & Emma Janestig – Grattis Susanne Öst Inlåsta – Emma Donoghue – Grattis TinaZ Barfota änglar – Linnea Willén – Grattis […]

Lämna ett svar