Jag älskar den pojken av Bosse Löthén

Nummer: 1004
Titel:
Jag älskar den pojken
Författare:
Bosse Löthén
Förlag: Telegram
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86183-23-3
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Året är 1976. Bosse Löthén är 12 år och hemma i Bollmora, en förort till Stockholm, är det tufft. I skolan är han en udda fågel, vilket straffar sig, glåpord och slagsmål är hans vardag. Men Bosse älskar rock, det är musiken han lever för. En dag lär han känna en man, nästan dubbelt så gammal som Bosse själv men som har i princip alla punkplattor som finns. Han introducerar Bosse för Stockholms snabbt framväxande punkscen, gör Bosse till trummis i ett av Sveriges första punkband och plötsligt kan drömmen om ett liv som rockstjärna bli sann. Men vad ingen vet är vilket pris Bosse får betala till sin ”vän”.

Nu flera år senare, vill Bosse berätta vad som hände honom de där intensiva åren. Visst blev Bosse intalad att det var att älska, det de gjorde, men det var ingen kärlek Bosse ville ha.

Min åsikt:
En gripande och berörande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar