Inte närmare än så av Jenny Tedjeza

Nummer: 1005
Titel:
Inte närmare än så
Författare:
Jenny Tedjeza
Förlag: Lindelöws
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-85379-37-8
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
” ’Ska vi byta nyckelringar?’
Hon drog sakta handen ur fickan och höll upp sin nyckelknippa. Det gröna stenhjärtat dinglade i luften.
’Hur menar du byta?’
’Ja, du tar den här så får jag ditt fula troll.’
Hon började vrida av sina nycklar från ringen och jag letade fram min egen knippa ur väskan. Ett litet naket plasttroll med rosa hår.
Jag fick hennes hjärta i handen och kände med fingertopparna över den lena stenen. Hon skrattade och höll upp plasttrollet bredvid sitt ansikte.
’Är vi inte ganska lika, tycker du?’
Jag nickade och skrattade. Höll upp min nya nyckelring i luften.
’Absolut! Och jag har ett hjärta av sten.’ ”

Efter några år återvänder Emma till sin hemstad. Minnen från uppväxten överrumplar henne. När fadern tog ut skilsmässa blev Emma alltmer tillbakadragen i skolan. I sjuan kom den nya klasskamraten Katja med den trasiga jeansjackan och det mariga leendet. Hon var fosterhemsplacerad och flyttade också in i trappuppgången bredvid. De blev vänner. Då förändrades livet. Tillsammans med henne vågade Emma mycket mer. Killarna kom, berusningen, förälskelsen. Från och med nu skulle Emmas och Katjas vänskap vara för evigt.

Min åsikt:
En mycket stark debut om livet och vänskap.

Vald till månadens bok i december 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar