I häxjaktens skugga av Sarah Singleton

Nummer: 1033
Titel:
I häxjaktens skugga
Författare: Sarah Singleton
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2006/2009
ISBN: 978-91-32-15543-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
”Elizabeth hade hört talas om vilda barn förr, som uppfostrades av vargar. Men Isabella hade lärt sig att prata. Då hade hon inte blivit bortrövad som liten. Kanske hade hon gått vilse?”

Året är 1586. Djupt inne i skogen möter Elizabeth en mystisk varelse. Ett barn som rör sig som ett djur. Är det en älva, eller en bortbyting? Förundrad inser Elizabeth att varelsen är en flicka i hennes egen ålder.
Flickan heter Isabella och har levt i skuggan av den verkliga världen under många, många år. Hon sökte skydd i skuggvärlden när hennes mor anklagades för att vara en häxa och brändes på bål.
Elizabeth är också utstött. Hennes familj är katoliker i en tid när protestanternas förföljelse av oliktänkande är som grymmast. När familjen hjälper en katolsk präst undan tortyr genom att gömma honom i sitt hem, utsätter de sig för stor fara.
Mellan de två flickorna växer vänskapen sig allt starkare, och när Elizabeths familj hotas bestämmer sig Isabella för att försöka förhindra att det fruktansvärda som hände hennes egna närmaste, händer igen.

Min åsikt:
Spännande, intressant och bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar