Den Magiska Cirkeln av Anders Sundelin

Nummer: 1093
Titel:
Den Magiska Cirkeln
Författare: Anders Sundelin
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7343-238-2
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Tidningarna döpte dem till Salaligan, själva kallade de sig Den Magiska Cirkeln. Fem rånmord hann de begå; de sköt, gasade eller brände inne sina offer. I februari 1037 dömdes fyra av dem till livstids straffarbete, ligaledaren Sigvard Thurneman till sluten psykiatrisk vård på livstid.
Pengarna var inte det enda motivet för Thurneman. Mördandet var en källa till spänning och njutning. Han påstod sig sakna samvete och vurmade för det ockulta.

I Den Magiska Cirkeln berättar Anders Sundelin om fem unga män från olika miljöer, med skilda personligheter, som förenas kring dessa bisarra brott. Men det är också en spännande tidsskildring, en berättelse om en svensk småstad i snabb förändring vid slutet av 1930-talet, av den första bilburna ligan i Sverige och en fumlig polisutredning.

Min åsikt:
Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar