Jorden sjunger i b-dur av Mari Strachan

Nummer: 1094
Titel:
Jorden sjunger i b-dur
Författare: Mari Strachan
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009/2011
ISBN: 978-91-37-13430-7
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Gwennie Morgan är en fräknig, lite udda tolvåring som växer upp i en walesisk småstad under 1950-talet. Hon drömmer ofta att hon kan flyga och se in i framtiden. Det gör hennes mamma irriterad och hon förbjuder henne att berätta om sanndrömmarna.
Ett plötsligt dödsfall i samhället river upp gamla sår och sedan länge begravda hemligheter kommer i dagen. Gwennie bestämmer sig för att ta reda på vad som döljer sig i hennes egen familj samtidigt som hennes mammas psykiska hälsa bryts ner alltmer. När tryggheten faller samman bit för bit hör Gwennie i drömmen hur jorden liksom sjunger, vilket ger henne tröst och ny livskraft.

Min åsikt:
En riktigt stark och berörande berättelse.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar