Tigermammans stridsrop av Amy Chua

Nummer: 1096
Titel:
Tigermammans stridsrop
Författare: Amy Chua
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7337-357-9
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Tigermammans stridsrop är den sanna berättelsen om en mamma och två döttrar, om Mozart och Mendelssohn och om piano och fiol. Om att uppfostra på kinesiskt vis i ett västerländskt samhälle.
Amy Chua är från första dag som förälder fast besluten att hennes barn ska bli framgångsrika. Hon ställer höga krav och låter inte sina döttrar titta på teve, sova över eller ens leka med kompisar eller välja fritidsaktiviteter. Genom att kräva högsta betyg i skolan och förvänta sig total lydnad anser hon att man visar kärlek och vördnad för sina barn. Hon stöttar och driver på med fast hand och stark vilja.
Boken har självklart givit upphov till debatt. Många ställer sig frågan om man verkligen får göra så här mot sina barn. Och hur kan man göra det? Andra menar att det kanske inte är helt fel att ställa krav och att dagens curlingföräldrar går fel väg.

Min åsikt:
Intressant och skrämmande om barnuppfostran.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar