Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Nummer: 1109
Titel:
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Författare: Jonas Jonasson
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-86369-27-9
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Min åsikt:
Hysteriskt underhållande!

Vald till månadens bok i juni 2011.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar