Den inre kretsen av Mari Jungstedt

Nummer: 1115
Titel:
Den inre kretsen
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2005/2008
ISBN: 978-91-0-012010-8
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Under den tryckande högsommarsolen gräver en grupp arkeologistuderande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd. En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten från vännerna. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen, och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag. Två småflickor hittar ett halshugget russ i en beteshage men huvudet saknas. När ett hästhuvud senare dyker upp spetsad på en påle hos en politiker tätnar mystiken. Kriminalkommissarie Anders Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de makabra spåren vid brottsplatserna. En av journalisterna som bevakar den dramatiska utredningen är Johan Berg som arbetar för Sveriges Television. Han är tillfälligt stationerad på ön och försöker samtidigt få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.

Min åsikt:
Bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Den inre kretsen av Mari Jungstedt“

  1. […] du kan tävla om är: De i Utkanten älskande av Johanna Nilsson – Grattis Kicki Den inre kretsen av Mari Jungstedt – Grattis Lena Igelkottens elegans av Muriel Barbery – Grattis Angelica Den blå […]

Lämna ett svar