En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna

Nummer: 152
Titel: En spricka i kristallen
Författare: Cecilia von Krusenstjerna
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9185015199
Betyg: 3 av 5


Om boken:

I Suss familj har framgång och makt alltid varit alltings mål. I bakgrunden tronar en dominerande och hårdhjärtad morfar och i Suss egen familj styr en kylig och avståndstagande mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren, som allting kretsar.

Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får börja flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja. Men vilka offer är hon beredd att göra? Och vad kommer det att kosta henne?

Min åsikt:
Boken handlar om ett barn som växer upp i överklassen och har allt utom en famn att krypa upp i. Den är mycket smärtsam att läsa. Till slut tvingas hon välja vart hon ska lägga sin lojalitet, hos sin gamla familj eller hos sin nya.

Jag är mycket besviken på denna bok, hade stora förväntningar innan jag började läsa. Berättelsen är mycket intressant och lättläst men det saknas något. Något som är svårt att sätta fingret på. Men det känns som om man bara får läsa om ytan och jag vill tränga djupare än så.
Men den är helt klart läsvärd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna“

  1. […] du kan vinna är: Pocket: Anna, min älskade av Magnus Utvik – Grattis Jenny En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna – Grattis Caroline L Farfar var rasbiolog – Eva F Dahlgren – Grattis Nina C Utan […]

Lämna ett svar