Ingen mänska en ö av Louise Boije af Gennäs

Nummer: 155
Titel: Ingen mänska en ö
Författare: Louise Boije af Gennäs
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2002
ISBN: 91-7643-510-5
Betyg: 5 av 5Om boken:

Hon kan utan tvivel berätta en historia på ett medryckande sätt. SvD

Maja saknar mycket i sitt unga liv; studierna och vännerna uppfyller inte hennes drömmar, och när de stressade föräldrarna plötsligt tvingar henne att vara den enda levande kontakten med farmor, som insjuknat och hamnat på sjukhus, känner hon sig som ett offer.
Då dyker Christos upp och ett annat liv kanske trots allt
väntar

”Du är vacker, sa han. En av de vackraste människor jag nånsin har sett. Din mun, ditt hår. Hur du tänker.
Du kan inte veta det, fick jag fram. Du vet ingenting om mig.
Jo, sa Christos. Jag vet.
Han kysste mina händer igen. Jublet steg i kroppen som saven i en björk. Det var inte sant, det han sa. Det var inte möjligt att han menade det. Det lät fånigt och ännu fånigare vore det av mig om jag blev glad.Ändå började det bubbla inne i mig, sakta och försiktigt, av en lyckokänsla som jag inte var van vid att förnimma.
Vi känner inte varann, sa jag tyst.
Christos log.
Jo, sa han. Det gör vi. Men det är ingenting emot hur väl vi kommer att känna varann.”

Min åsikt:
Boken handlar om Maja och hennes liv. Hon studerar, jobbar extra och så tvingar hennes föräldrar henne att besöka sin farmor på sjukhus, då ingen annan har tid för det. Hon känner sig som ett offer.
Men så möter hon Christos och kanske väntar ett nytt liv på henne…

Detta är en bok som sätter igång tankarna i huvudet, som får en att se saker på ett nytt sätt. Jag älskar den. Den gav mig mycket som jag kan ha nytta av.

Tack Maria för att du gav mig boken!

Vald till månadens bok i oktober 2005.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar