En brors berättelse av Richard B. Pelzer

Nummer: 156
Titel: En brors berättelse
Författare: Richard B. Pelzer
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-37-12701-2
Betyg: 5 av 5Om boken:

En brors berättelse är historien om hur den näst yngste brodern, Richard, vid nio års ålder får rollen som offer istället för medhjälpare. Richard är det enda vittnet till moderns mordförsök på Dave och han lever i ständig skräck för att han ska stå på tur. Tidigare har han deltagit i bestraffningarna av sin bror men nu är det han som blir utsatt för tortyren och övergreppen.
Liksom sin storebror avskiljs han från resten av bröderna och blir dagligen fysiskt och psykiskt misshandlad, ibland så illa att han måste få vård för sina skador. Resultatet av behandlingen blir en destruktiv och självmordsbenägen tonåring.
Den här boken skildrar de helvetiska åren mellan fem och femton när Richards barnaår krossades av en psykiskt sjuk och alkoholiserad kvinna. Det som hände hos familjen Pelzer är ett av de värsta fallen av barnmisshandel i Kaliforniens historia.

Min åsikt:
Dave Pelzer har skrivit en trilogi om sin barndom som nog inte många missat. Detta är Richard, hans brors, berättelse, om sin uppväxt med barnmisshandel.

Mycket intressant att se det från Richards synpunkt och vad som hände i huset efter det att Dave fått hjälp och inte längre fanns där. Det är mycket skrämmande att ett samhälle kan låta något så fruktansvärt pågå under så lång tid.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar