Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs

Nummer: 161
Titel: Stjärnor utan svindel
Författare: Louise Boije af Gennäs
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1996
ISBN: 91-1-963652-0
Betyg: 5 av 5Om boken:

Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja … Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.

Min åsikt:
Sophie lever ett liv där allting tycks gå på räls, hon är framgångsrik författare, tjänar mycket pengar och är den självklara gästen på allas partyn. Hon är gift med Lukas och lever ett klassiskt överklassliv. Men allt förändras den dagen då hon möter Kaja, en lesbisk radikalfeminist och vänsterpartist.

Var skeptisk till denna bok, pga sina många sidor. Men när jag väl började läsa var jag fast och kunde inte sluta. Den är helt fantastisk, underbar, komisk, politisk, feministisk, smärtsam och visar ett stort mod.

Ja vad mer kan jag säga. Jag älskar den!!!!

Alla borde någon gång läsa denna bok.

Vald till månadens bok i november 2005.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar