Styckmordet i Halmstad: om min son Marcus av Lennart Norén

Nummer: 165
Titel: Styckmordet i Halmstad: om min son Marcus
Författare: Lennart Norén
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-85015-55-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Tidigt på morgonen den 28:e december 2002 befann sig Marcus Norén på fel plats vid fel tidpunkt. Allt som inte fick hända hände. Marcus hittades dagarna därpå brutalt mördad och styckad. Han var en vanlig svensk ung man med ett brinnande intresse för film som jobbade i en videoaffär. Våldet hade slagit till brutalt och urskiljningslöst och Marcus omvärld stod chockad och handfallen. Marcus pappa Lennart Norén berättar här vad han tror har hänt sonen och om hur detta drabbat hans familj.

Min åsikt:
Lennart Norén skriver öppet om mordet på hans son den 28 december 2002. En händelse som medierna blåste upp och visade inte de anhöriga någon nåd.

I boken kan man läsa om Marcus sista tid i livet och om hur han var som person. Man följer utredningen från det att han anmäls försvunnen till att man hittar hans huvud i Nissan och så vidare till rättegången, där två missbrukare sitter åtalade. Boken innehåller även intervjuer med olika inblandade.

Intressant bok, jag minns händelsen väl, då den blåste upp som om lajvare var livsfarliga människor.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar