Hundpojken av Eva Hornung

Nummer: 1163
Titel:
Hundpojken
Författare: Eva Hornung
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009/2011
ISBN: 978-91-37-13656-1
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Fyraåriga Romotjka har tagit sin tillflykt till gatorna i Moskva. Hemma är maten slut och hans mamma försvunnen. Pojken blir snart vän med en herrelös hund, en alfatik som lever med sin flock i en källare i utkanten av stan. Där delar han mat med hundarna, leker med dem och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern.
Romotjka uppfostras av hundarna, han härmar deras beteende och blir så småningom något av en ledare för hundflocken. Samtidigt uppfylls han av en gnagande känsla av utanförskap, fången mellan två världar är han varken människa eller hund.
En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen och därmed förändras livet för Romotjka.

Min åsikt:
En starkt berörande historia som griper tag i en.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Hundpojken av Eva Hornung“

Lämna ett svar