Augustenbad en sommar av Anneli Jordahl

Nummer: 1182
Titel:
Augustenbad en sommar
Författare: Anneli Jordahl
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-1-303492-8
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
”Välkommen till Augusenbad. Den sörmländska kuorten.
Här erbjuder vi en rörlig och hälsobringande sommarvistelse. Våra mineralrika källor har sedan gammalt kända verkningar på reumatism, kroniska mag- och tarmlidanden, anemi, chloros, nervösa nervlidanden, lues och kroniska förgiftningar.
I trenne badhus serveras de mest brukliga varma och kalla bad av en omsorgsfull badservis.

Platsens avskilda läge och vackra lövskogar för Augustenbad särskilt lämplig för patienter som behöva sköta sin kropp i ostört lugn och ro, eller rekreera sig från vinterhalvårets ansträngningar. Det kristallklara vattnet håller konstant temperatur på +6 g C.

3 rätters middag utan brännvin, öl eller vin, såvida ej särskilt därom ordinerats. Allt under överseende av eder Dr. Arvid Liljedahl”

Till Augustenbad anländer poeten Andreas Öman i juni i början av 1980-talet. Här korsas hans väg av den stiliga, men svårt sjuka rättsrådinnan Amanda Eggerts och den unga glansstrykerskan Maria. Dramat kan ta sin början.

Min åsikt:
Vackert språk och en medryckande historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar