Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh

Nummer: 1203
Titel:
Fjäril i koppel
Författare: Zinat Pirzadeh
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-642-0365-6
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
I Teheran befinner sig en ung kvinna. Under en natt ska hon fatta sitt livs största beslut, det som kommer att förändra hela hennes tillvaro och påverka många människors liv. I väntan på gryningen blickar hon tillbaka och funderar över den flicka som hon en gång var.

För länge sedan kom Shirins farfar vandrande över gränsen från Ryssland till den lilla staden Zadrabad vid Kaspiska havet. Han blev kär i stadens längsta flicka och bestämde sig för att stanna för gott.

Runt farmor och farfars vackra hus samlas släkten, farbror Abbas med affärssinne, farbror Babak som får kvinnorna på fall och den vackra men ogifta faster Mahasti. Och förstås Shirin och hennes familj. Hon är den enda dottern bland fem syskon, men minst lika modig som sina bröder och fylld av äventyrslust. Det försätter henne både i svårigheter och för med sig fantastiska upplevelser.

Som liten flicka iakttar hon och lyssnar på tanterna som skvallrar om Farah Diba i farmors kök och kvinnorna som för upp äktenskapsaffärer i badhuset. Före revolutionen är livet förhållandevis enkelt, men med revolutionen kommer mörkret och Shirins hjärta härdas av allt som sker omkring henne.

Min åsikt:
Helt fantastisk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

6 svar till “Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh“

  1. Vad roligt att du gillade boken! Den måste jag läsa, jag var ju på hennes bröllop 🙂

  2. Ja, visst är det en fantastisk bok! Jag bokstavligen slukade den! =)

  3. Ja det var en riktigt stark läsupplevelse.

  4. Den ska jag läsa! =)

  5. Ja läs! =)

  6. […] Bohemian rhapsody I min bokhylla Mina boktips Don Christos Kristina Simar DN Bokdebutant Bookis Jennies boklista […]

Lämna ett svar