Vätten av Mikael Strömberg

Nummer: 1245
Titel:
Vätten
Författare: Mikael Strömberg
Förlag: Frank
Utgivningsår:  2011
ISBN: 978-91-979214-4-2
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Peter och hans familj lämnar Norrland tidigare än tänkt för att köra hem till Stockholm på natten. Men med mörkrets inbrott kommer tröttheten smygande, liksom känslan av att vara isolerade från omvärlden. Ett misslyckat försök att undvika en kollision slutar med att bilen blir stående vid vägkanten. Plötsligt blir det skrämmande uppenbart att familjen inte är ensamma. Peter står öga mot öga med något främmande. En underlig varelse med en mörk uppsyn,  som därefter försvinner spårlöst i natten.
Väl hemkommen börjar otäcka olyckor att hända i familjens närhet. Peter bestämmer sig för att bege sig tillbaka till olycksplatsen, för att försöka finna varelsen. Detta blir startskottet till sökandet efter det okända, med en historia som har sina rötter över hundra år tillbaka i tiden.

Min åsikt:
En riktigt läskig skräckroman.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar