Mats kamp av Mats Jonsson

Nummer: 1249
Titel:
Mats kamp
Författare: Mats Jonsson
Förlag: Galago
Utgivningsår:  2011
ISBN: 978-91-7037-612-2
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Mats kamp är en helt fristående uppföljare till den hyllade serieromanen Hey Princess, där Mats Jonsson skildrade sitt 90-tal i Stockholms indiekretsar. Nu får vi veta vad som hände efter att han träffat sitt livs kärlek – Victoria – och sitta med när de väger för-mot nackdelar med att bli föräldrar, se varför Mats svimmade under ultraljuset och delta i förlossningens dramatik.

Efter det första omtumlande året möter den lilla familjen en verklighet som inte går ihop, och Mats kamp blir en brutalt ärlig handbok i serieform för den som någon gång lekt med tanken att bli förälder, men också ett glödande angrepp på det nya Sverige, där familjen ses som ett företag och statusjakten styr våra liv. Samtidigt genomsyras boken av en svart humor och en pappas outsinliga kärlek till sin dotter…

Min åsikt:
Det berör. Det underhåller. Det är så bra.

Vald till månadens bok i oktober 2011.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar