Jag reser ensam av Tore Renberg

Nummer: 1250
Titel:
Jag reser ensam
Författare: Tore Renberg
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2008/2011
ISBN: 978-91-86634-17-9
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
”Här går man omkring och genomför det ena samlaget efter det andra, mer eller mindre skyddat och mer eller mindre lyckat, och så resulterar alltså det enda där man inte var närvarande, där man inte existerade som annat än en dunkande kropp, i ett barn? Vilket innebär att man blir far.”

Jarle Klepp är 25 år och har allt han önskar sig. Han är en lovande litteraturdoktorand vars liv kretsar kring att forska i den proustska onomastiken, dricka öl med sina intellektuella vänner och att hänge sig år det uteslutande fysiska förhållandet med den glödheta Herdis Snartemo. Men en dag får han ett brev från polisen, där han ombeds göra ett faderskapstest. Och sen ett brev från Anette Hansen, en tjej han låg med på en fest i gymnasiet och inte haft kontakt med sen dess. Hon skriver att nu är det dags för Jarle att träffa sin dotter. Anette ska nämligen resa på semester en vecka, och tänker skicka Charlotte Isabel att bo hos sin biologiska far.

Min åsikt:
Varm, fin & underhållande!

Tack Gilla böcker för boken!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar