Vitt på svart av Ruben Gallego

Nummer: 188
Titel: Vitt på svart
Författare: Ruben Gallego
Förlag: Ersatz
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-88858-08-1
Betyg: 5 av 5Om boken:

”Det här är en bok om min barndom. En grym, fasansfull barndom, men ändå en barndom. För att bevara sin kärlek till världen, för att växa upp och bli vuxen, behöver ett barn inte mycket: en fläskbit, en korvmacka, en handfull dadlar, blå himmel, ett par böcker och ett värmande ord från en medmänniska. Det räcker, det räcker mer än väl.”

I Vitt på svart berättar Ruben Gallego om barnhemmen i ”världens lyckligaste land”, Sovjetunionen. Med värme och svart humor skildrar han en skuggvärld befolkad av handikappade barn, uppfostrare, lärare och sköterskor.

Min åsikt:
En otroligt bra bok som skildrar livet för handikappade barn på barnhem i Sovjetunionen. Skrämmande, rakt på sak och helt enkelt naket berättar Ruben Gallego om sina minnen.

En fantastiskt bra bok!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar