Utmed din gränslinje av Kerstin Viberg

Nummer: 190
Titel: Utmed din gränslinje
Författare: Kerstin Viberg
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2001
ISBN: 91-7195-433-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Vad får en kvinna att finna sig i åratal av fysisk och psykisk misshandel? Det är grundproblematiken i boken utmed din gränslinje.

Kerstin Viberg berättar återhållet men känslostarkt om de hot och den terror som hon utsattes för av den man hon levde med och fick barn tillsammans med. En hopplös men stark längtan efter att någon gång få mötas på en gemensam väg fick henne att stanna i över tjugo år.

Detta är inte i första hand en anklagelsebok. Det är ett försök att förstå varför hon stod ut med terrorn och förnedringen så länge. ”Vem är du som fått mig att gå utmed din gränslinje?” frågar hon sig upprepade gånger.

Kerstin Viberg har skrivit ned sin berättelse för att hjälpa och stärka andra kvinnor, främst dem som själva lever i misshandel-förhållanden. Men även alla dem som försöker hjälpa misshandlade kvinnor.

Min åsikt:
En bok om varför en kvinna som blir misshandlad stannar kvar i förhållandet.

Intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar