Inbjudan till de våghalsiga av Dorothee Elmiger

Nummer: 1305
Titel:
Inbjudan till de våghalsiga
Författare: Dorothee Elmiger
Förlag: Kabusa böcker
Utgivningsår: 2010/2011
ISBN: 978-91-7355-181-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Margarete Stein läser böcker hon hittat. Böcker om sjöfart, gruvdrift, Europas fåglar, världens hav, hur man bygger flygplan och om de mäktiga uppfordringsverken. Hennes syster Fritzi vandrar. De är de enda unga människorna som finns kvar i den öde kolgruvestaden. Men en gång i tiden fanns en annan slags stad, där de unga var många och människor hade hopp.
Margarete och Fritzi upptäcker att det förr flöt en flod genom staden, en flod som nu tycks vara bortglömd och försvunnen. En flod som skulle kunna ge staden liv. Så systrarna bjuder in till fest för att fira nyupptäckten av floden, och hoppas att stadens gränsvakter ska släppa ut breven till världen utanför.

Min åsikt:
Lite svår, men ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar