Legend av Richard Matheson

Nummer: 1335
Titel:
Legend
Författare: Richard Matheson
Förlag: Styxx
Utgivningsår: 1954/2010
ISBN: 978-91-7355-153-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Robert Neville är den sista människan på jorden – men han är inte ensam. En farsot har gjort att resten av mänskligheten – män, kvinnor och barn – har förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.

Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angelses och letar efter sina vilande fiender för att göra slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om ännu en gryning.

Så en dag händer något som stör hans monotoni. Men är det en välsignelse eller en förbannelse?

Min åsikt:
Läskig.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar