De flyende skyldiga av Conny Palmkvist

Nummer: 1365
Titel:
De flyende skyldiga
Författare: Conny Palmkvist
Förlag: Bokförlaget arnold.
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-979914-0-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”På båda sidor om spåret hördes rop och hundars skall. Folk sträckte på sig, kedjorna slets från dörren. Och trots att jag hade väntat länge på att få stuga av önskade jag nu att jag fått fundera längre på vad som fanns där ute. Jag blinkade mo det första ljuset, mot alla baracker och skorstenar. De grå rökpuffarna som drev tätt intill marken. Överallt kastade sig människor av tåget.
Strax kom också barnen ner och de letade efter en riktning att gå mellan soldater och fångar. ”

De flyende skyldiga skildrar den 17-åriga flickan Vera Singers kamp för livet i ett läger under andra världskriget. Vi möter henne i en roman som handlar lika mycket om vänskap som om kulturens roll för officerare och fångar.

Min åsikt:
Starkt och fängslande.
En bok som var svår att lägga ifrån sig.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar