Charlie av Margareta Suber

Nummer: 1370
Titel:
Charlie
Författare: Margareta Suber
Förlag: Normal
Utgivningsår: 1932
ISBN: 91-975424-3-1
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Runt ett bord på ett hotell sitter en brokig skara. Charlie, en ung kvinna som avskyr sin far och är blint förälskad i Sara, en ung änka med två små barn, och Elisawetha, en avdankad dansös fast i ett hemskt äktenskap. De är på fashionabel kosmopolitisk badort – Nordens Saint Tropez. På dagarna avnjuts hav och solsken, sedan dricks det champagne, äts kräftor och dansas natten lång. I denna atmosfär bubblar känslorna under ytan och förvecklingarna tar vid.

Min åsikt:
En intressant historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Charlie av Margareta Suber“

  1. Jag läste Charlie när jag läste litteraturvetenskap på Södertörns högskola. Där har de en genusinriktning på studierna och om jag inte minns fel så är Charlie den första svenska roman med en lesbisk huvudkaraktär. Jag tyckte den var riktigt bra, och kul att diskutera också.

Lämna ett svar