Tanja – min vän från andra sidan av Ehva Löpp

Tanja - min vän från andra sidanNummer: 7150
Titel: Tanja – min vän från andra sidan
Författare: Ehva Löpp
Förlag: Norlén & Slottner
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-87685-85-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Norlén & Slottner!

Bokens första mening:
Jag kröp upp i kökssoffan hemma hos Sofie och smakade på mitt te som doftade svagt av den rivna ingefäran.

Om boken:
Modestylisten som älskar färg och form hade en hemlighet. Det tog nästan 30 år för Ehva Löpp att ”komma ut ur garderoben” med sin andliga vän och automatiska handskrift Tanja.
Detta är hennes sanna berättelse.
Boken om min andliga resa har varit otroligt spännande att skriva. Det har känts som om jag har haft huvudrollen i en deckare när jag följt alla ledtrådar och symboler. Jag har hamnat, med Tanjas oumbärliga vägledning, på de mest osannolika platser runt om i världen. Allt i min bok har hänt på riktigt, det är just det som gör min historia så otroligt speciell. Det låter som fiktion men är i högsta grad verklighet. Jag viss te inget om bokens handling i förväg, utan har helt enkelt skrivit ner alla mina upplevelser som en dagbok. Slutet på boken kom som en total överraskning även för mig.
Alla händelser och nästan alla namn i boken är identiska med verkligheten. Jag har inte ändrat på en enda miljö eller upplevelse för att rucka på trovärdigheten. Endast redaktören på nättidningen och hans familj har fingerade namn.
Under resans gång har jag levt ett vanligt liv med en stor kärlek till mina barn, mitt jobb, god mat och resor. Jag känner mig rikt förunnad att ha fått uppleva det här i mitt liv. Det är med stor glädje jag delar mina osannolika och fantastiska händelser med dig. Du får följa med på min andliga utveckling och bakom kulisserna i min värld som modestylist. Boken bjuder på djupa andliga insikter, hoppfullhet och enkla råd som Tanja har förmedlat till mig – från andra sidan – via automatisk handskrift. Följ med på min magiska resa!

Min åsikt:
Gripande, inspirerande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen av Herman Geijer & Jimmy Wallin

Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsenNummer: 5956
Titel: Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen
Författare: Herman Geijer
Illustratör: Jimmy Wallin
Förlag: Apart
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-87877-08-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag ska bara ligga så här lite, lite till eftersom tusen jungfrurs fingertoppar faktiskt, lite förvånande, just sträckte sig efter mig när väckarklockan ringde.

Om boken:
Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen är den första zombieöverlevnadsguiden för svenska förhållanden, fylld med fakta, tips och mängder av pedagogiska illustrationer. Herman Geijer går igenom vad en zombie är, hur du kan överleva i naturen och vad du behöver tänka på i en stad där samhällsfunktioner slutar att fungera. Vilka platser du bör bege dig till när zombierna kommer hur du ska träna för att bäst klara dig och hur livet i en postapokalyptisk värld kan bli. Utöver det finns gedigna kapitel om hur människor reagerar i kriser och katastrofer och hur Sveriges katastrofberedskap ser ut.

Min åsikt:
Bra, intressant & underhållande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Möten med de döda av Solveig Almqvist

Möten med de dödaNummer: 5623
Titel: Möten med de döda
Författare: Solveig Almqvist
Förlag: Nybloms
Utgivningsår: 1987
ISBN:
91-7780-083-4
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Syftet med denna antologi är att på ett nutida språk för vår tids människor på ett lättöverskådligt vis låta berättelserna själva ge vittnesbörd om vad människor trodde och tänkte förr om sådana ting och vad de idag tror och tänker om dem.

Om boken:
Människan både skräms och lockas av de mysterium som döden utgör. Och hon har sedan tidernas begynnelse sökt att finna ut vad döden egentligen är för något men inte hittat något i alla avseenden tillförlitliga svar på sin undran.
I denna antologi vill jag nu föra ut folkets berättelser om döden.

Min åsikt:
Intressant.

Berättelser om det okända av Clas Svahn

Berättelser om det okändaNummer: 5566
Titel: Berättelser om det okända
Författare: Clas Svahn
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2008
ISBN:
978-91-552-3533-8
Betyg:
2 av 5

Bokens första mening:
Det finns något lockande i att samla på märkliga händelser, något som jag själv är ett levande bevis på.

Om boken:
Här berättar Clas Svahn om mysterier från Sverige och världen. Han undersöker sanningen bakom mumiens förbannelse, vandrande bord, bönesvar och djurens sjätte sinne.

Och går det verkligen att se in i framtiden eller att resa i tiden? Vem är det som placerar plattor med ett svårbegripligt budskap på gatorna i flera amerikanska städer? Finns det fotografier av Jesus?

Följ med på en rafflande resa in i det okända och träffa ögonvittnen som sett havsodjur, sjöjungfrur och fiskar regna från himlen men också mannen som lyfte en traktor för att rädda sin vän.

Min åsikt:
Ok & bitvis intressanta.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Det okända av Clas Svahn

Det okändaNummer: 5529
Titel: Det okända
Författare: Clas Svahn
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2006
ISBN:
978-91-7232-108-3
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
När en armé av sedan länge döda soldater plötsligt marscherar över vägen är det något man inte glömmer i första taget.

Om boken:
Är osannolika sammanträffanden bara en slump? Drar vissa platser till sig det övernaturliga? Finns det spöken? Kan flera ton tunga stenar flytta sig av egen kraft? Har det funnits drakar i Sverige – för hundra år sedan? Och varifrån kommer de lysande glober av ljus som syns vandra längs vägar i många länder?

Vi lever i en värld som är fylld av små och stora mysterier. Miljoner människor säger sig ha mött det okända och upplevt det andra kallar övernaturligt. Möten som har lämnat minnen för livet.

Min åsikt:
Spännande & läskigt.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kyss dem inte farväl av Allison Dubois

Kyss dem inte farvälNummer: 2117
Titel: Kyss dem inte farväl
Författare: Allison Dubois
Förlag: Ica
Utgivningsår: 2004/2007
ISBN:
978-91-534-3145-9
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Kyss dem inte farväl är den sanna historien om mediet Allison DuBois, vars liv legat till grund för den populära tv-serien Medium. I denna bok berättar hon för första gången om sitt liv och de övernaturliga gåvor hon begåvats med.
Ända sedan Allison vid sex års ålder fick sin första glimt av livet på andra sidan har hon använt sin unika kraft för att hjälpa andra. Efter att som vuxen ha fått sina förmågor bekräftade i en rad tester vid Arizona State University beslöt hon sig för att hoppa av juridikstudierna för att istället helhjärtat satsa på en verksamhet som medium Trebarnsmamman Allison använder idag sina ovanliga talanger för att göra gärningsmannaprofiler och lösa brott, och anlitas flitigt av brottsutredare, organisationer och privatpersoner över hela USA.

Min åsikt:
Bra & intressant, men en aning platt ändå.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Budbärare från det okända av Elisabeth Lannge

Nummer: 1072
Titel:
Budbärare från det okända
Författare: Elisabeth Lannge
Förlag: Parthenon
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-85044-07-8
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Elisabeth Lannge, ett av våra mest ansedda svenska medier, har ända sedan hon var liten flicka haft en mängd paranormala upplevelser, och arbetat med mediumskap och utforskande av det paranormala i många år. Genom sitt deltagande i tv-produktionerna Andarnas makt, Det okända och Akademin för Det okända har hon varit med om att ge tusentals tittare inblick i den för de flesta osynliga världen, förmedla fascinerande budskap från andra sidan och bringa klarhet i frågor kring liv och död som människor ställt i alla tider.

Min åsikt:
Intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Den slutna kretsen av Camilla Persson

Nummer: 869
Titel:
Den slutna kretsen
Författare: Camilla Persson
Förlag: Vattumannen
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-87512-66-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Den slutna kretsen är ett dramatiskt reportage som bygger på verkliga händelser. Här undersöker Camilla Persson ett av våra mest dolda paranormala fenomen – en fysiska manifestationen.
Endast ett par personer i världen är röst- och materialisationsmedium. De uppges kunna framkalla objektiva paranormala fenomen och få andar att tillfälligt förmedla sig i fysisk form. David Thompson heter ett av dessa sällsynta medium. Under två veckor i Australien är Camilla gäst hos David Thompson i hans slutna sällskap Silvercordcirkeln.
Camilla är den första personen utanför landets gränser som får närvara vid demonstrationer av det unika fysiska mediumskapet och i det här reportaget redogör hon för vad som hände.

Min åsikt:
En väldigt intressant bok om man, som jag, är intresserad av detta ämne.