Kategori: Betyg 4 av 5 (Sida 1 av 340)

Den moderna gentlemannen av Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw

Nummer: 9854
Titel: Den moderna gentlemannen
Författare: Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76299-80-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
En modern gentleman.

Om boken:
I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen – tassel loafers eller sneakers?

Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil – och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin.

Min åsikt:
Rolig, smart och läsvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Ni vann aldrig: så tog jag mig levande genom högstadiet av Lisa ”Misslisibell” Jonsson och Pernilla Karlsson

Nummer: 9849
Titel: Ni van aldrig: så tog jag mig levande genom högstadiet
Författare: Lisa ”Misslisibell” Jonsson och Pernilla Karlsson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15288-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vägen slingrar sig genom en granskog som fortfarande andas vinterluft.

Om boken:
”Av någon anledning har folk alltid haft svårt för mig.”

För den som följer Misslisibell på Youtube eller Instagram kan det tyckas vara ett konstigt uttalande. I sociala medier syns ju en glad och sprallig tjej som sorglöst berättar om allt från smink till godis och sin kärlek till hästar. Men det man inte ser på ytan är det som har präglat Lisa Jonssons liv allra mest, det som gjorde hennes vardag till en plåga under hela högstadiet.

För Lisa var skolan rena helvetet. Ju mer populär hon blev på Youtube, desto värre blev det i vardagen. Utfrysning, skitsnack och näthat blev en daglig verklighet när vännerna plötsligt vände henne ryggen. Det gick så långt att hon fick byta skola – men även där blev det problem. Här berättar Lisa om sin erfarenhet av mobbning och dess konsekvenser, och om hur fansen blev räddningen när allt annat brast.

Hon skriver även om vad mobbning är, om näthat och psykisk ohälsa, samt vad man kan göra om man själv eller ens barn blir utsatt. Boken är faktagranskad av antimobbningsorganisationen Friends.

Min åsikt:
Gripande, genuin och viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Mordet på Sara Weiss av Dennis Karlsson

Nummer: 9848
Titel: Mordet på Sara Weiss
Författare: Dennis Karlsson
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7697-075-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Polisen har utfärdat rikslarm och ett omfattande eftersökningsarbete pågår efter den saknade vd:n Anna Falk-Klintberg, 42 år.

Om boken:
Mordet på Sara Weiss är uppföljaren till Mareld och tar vid flera år senare när kriminalkommissarie Vera Lind kallas till en gammal övergiven hamn i Göteborg där två sargade kvinnokroppar har hittats i vattnet. Det här är början på en skrämmande och mycket komplicerad polisutredning med flera mordoffer, och Vera Lind hamnar i ett läge som får henne att tvivla på allt hon trodde sig veta, och till slut går det inte att lita på någon.

Mordet på Sara Weiss blottlägger galenskapen, hur den uppstår, växer och fördjupas för att slutligen fullkomligt ta över en person. Det är en riktigt spännande, gripande och mångbottnad kriminalroman som inte lämnar någon oberörd.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Mareld (del 1)

Min åsikt:
Spännande, gripande och stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Bortom solens strålar av Arkan Asaad

Nummer: 9847
Titel: Bortom solens strålar
Författare: Arkan Asaad
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308314-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Flygplanet ner till Göteborg var fullpackat och försenat.

Om boken:
Knappt tre år gammal anländer Amàr med sin familj till Sverige. De flyttar in i en välmående svensk förort, etablerar sig och lyckas skapa sig ett gott liv.

Tills en dag. På julafton när Amàr är 12 år får fadern ett samtal. Det första livstecknet från hemlandet. Fadern inser vilket oerhört högt pris de som blev kvar har fått betala för deras frihet. Tyngd av skuld raserar han på kort tid allt de har byggt upp. Familjen tvingas flytta från det trivsamma villa­området till en förort försänkt i djup fattigdom och misär.

På en plats utan framtidstro är det svårt att följa sina drömmar, men Amàr är fast besluten om att hans öde inte är förutbestämt. Samtidigt som han kämpar för att hitta mening i sin nya tillvaro blir familjens problem allt större. Faderns eskalerande våldsamhet gör att ingen av dem längre kan känna sig säkra.

Bortom solens strålar är den tredje boken om Amàrs liv, och den bok som sammanlänkar de två tidigare.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Stjärnlösa nätter (de 1) & Blod rödare än rött (del 2).

Min åsikt:
Gripande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Rymlingarna av Ulf Stark

Nummer: 9846
Titel: Rymlingarna
Författare: Ulf Stark
Illustratör: Kitty Crowther
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-88279-55-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Lönnbladen glödde i rött och guld utanför sjukhuset.

Om boken:
En farfar som svär för mycket ligger på sjukhus och oroar sig för om han kommer bli insläppt i himlen eller ej. Barnbarnet Lill-Gottfrid besöker honom så ofta som pappa tillåter och när pappa inte tillåter, så åker han dit ändå. Farfar drömmer om platsen där han var som lyckligast skärgårdsön. Tillsammans bestämmer dom sig för att göra en sista resa. Men först måste dom rymma!

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Rolig, charmig och fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Regnvakt av Tatiana de Rosnay

Nummer: 9842
Titel: Regnvakt
Originalets titel: Sentinelle de la pluie
Författare: Tatiana de Rosnay
Översättare: Linda Skugge
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88697-29-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag börjar med trädet.

Om boken:
Hyllade fotografen Linden Malegarde bor i USA men är hemma i Paris för att fira sin pappas sjuttioårsdag. Det är flera år sedan hela familjen var samlad och nu tassar de runt på helspänn. Den tystlåtne patriarken Paul är världsberömd arborist och har som vanligt bara ögon för sina träd. Relationen till både Linden och dottern Tilia är ansträngd, men Pauls amerikanska fru Lauren gör allt för att firandet ska bli lyckat. Ingenting ska få förstöra deras återförening, inte ens det aldrig sinande regn som vräker ner över staden.

Seines vatten stiger och översvämningen slukar staden bit för bit, men den överhängande naturkatastrofen är inte det enda som ligger som ett mörkt moln över familjen. När de blir instängda på hotellet bubblar gammalt groll upp till ytan och ställer allt på sin spets.

Min åsikt:
Spännande, intensiv & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

På öppet hav av Nora Roberts

Nummer: 9841
Titel: På öppet hav
Originalets titel: Sea Swept
Författare: Nora Roberts
Översättare: Maya Danielsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1998/2018
ISBN: 978-91-0-017382-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Cameron Quinn var inte direkt full.

Om boken:
Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerföraren Cam, som återvänt hem efter faderns död i en bilolycka. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om tioårige Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften.

Cameron Quinn hade precis som sina bröder en tuff uppväxt, innan Raymond och Stella Quinn adopterade honom. Motvilligt har han nu lämnat sitt jetset-liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att ge samma trygghet till den tilltufsade Seth. Cam måste lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och han måste lära sig att samarbeta med sina båda bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av rykten. Illvilliga tungor försöker svärta ner Raymond Quinns minne. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Camerons hjärta.

På öppet hav är den första delen av fyra i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay.

Min åsikt:
Underhållande, charmig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kvinnors liv av Alice Munro

Nummer: 9840
Titel: Kvinnors liv
Originalets titel: Lives of girls and women
Författare: Alice Munro
Översättare: Rose-Marie Nielsen
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 1971/2018
ISBN: 978-91-7389-603-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vi ägnade dagar i sträck åt att hjälpa farbror Benny fiska vid Wawanash River.

Om boken:
Kvinnors liv är den enda romanen av Nobelpristagaren Alice Munro. Den gavs ursprungligen ut 1971 men kommer nu för första gången på svenska, förtjänstfullt översatt av prisbelönta Rose-Marie Nielsen.

Berättelsen om Del Jordan, som växer upp på landsbygden i Ontario på 1940-talet, är en fiktiv självbiografi om författarens resa in i vuxenlivet. Del bor på sin fars gård, där hon mest umgås mest med sin yngre bror och en excentrisk ungkarl, vän till familjen. När hon börjar tillbringa mer tid i staden omger hon sig för första gången med kvinnor: sin mamma mor, moderns hyresvärd och sin bästa vän Naomi. Genom dessa kvinnor och i sina egna möten med sex, moderskapet och döden, utforskar Del de mörka och ljusa sidorna av kvinnligheten.

Min åsikt:
Stark, gripande och fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Den mörka ängeln av Elly Griffiths

Nummer: 9839
Titel: Den mörka ängeln
Originalets titel: The Dark Angel
Författare: Elly Griffiths
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15290-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Den här graven har legat orörd i över tvåtusen åt.”

Om boken:
Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till.

Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner kommissarie Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?

Den mörka ängeln är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Flickan under jorden (del 1), Janusstenen (del 2), Huset vid havets slut (del 3), Känslan av död (del 4), En orolig grav (del 5), De utstötta (del 6), De öde fälten ( del 7), En kvinna i blått (del 8) och Dolt i mörker (del 9).

Min åsikt:
Fascinerande, lysande och spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Rune byter liv av Suzanna Petersson Kero

Nummer: 9837
Titel: Rune byter liv
Författare: Suzanna Petersson Kero
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7577-777-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag.

Bokens första mening:
Först skrev jag ett vanligt brev, och när jag äntligen var nöjd visade jag det för pappa.

Om boken:
Rune går på mellanstadiet och drömmer om att vara som alla andra. Men det är han inte. Inte så länge han har en svart lucka i sitt fotoalbum. Inte så länge Zara och Linn kallar hans mamma och pappa för plastföräldrar. Och ingenting blir bättre av att Studsen börjar i klassen.

Rune är adopterad och försöker minnas vem han var innan han kom till Sverige.Till fotbollen, trumpeten, skolan, läxorna, kanelbullarna och tandläkaren.

En dag åker hans klass på utflykt och då händer något som förändrar allt för Rune …

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Gripande, stark och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 340

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén