Glasfällan av Ingrid Remvall

Nummer: 10226
Titel: Glasfällan
Författare: Ingrid Remvall
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-78351-40-4
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Flickan smög nerför källartrappan.

Om boken:
När Alice tvingas att döda i direktsändning blir Glasfällan snabbt världens mest sedda livestream. Publiken jublar över en underhållning på liv och död som överträffar allt den tidigare sett. Danny, upphovsman och programledare, gläds åt framgångarna och åt att äntligen kunna mäta sig med sin pappa, en mediemogul och före detta sektledare.

Men Dannys egentliga drivkrafter går långt djupare än pengar och berömmelse. Liksom Alice, den svenska Youtubestjärna han kidnappat till huvudrollen, bär han på en mörk hemlighet. Det varken förövare eller offer vet är hur mycket deras förflutna knyter dem samman och dirigerar deras liv i nutid.

I en nedlagd tunnelbana tar en katt- och råttalek sin början där Alice och Danny ställs inför sina livs svåraste val och tvingas konfrontera sig själva. Det är en kamp på liv och död. Under tiden håller publiken andan framför sina skärmar. Kommer du att våga titta …?

Min åsikt:
Läskig, suggestiv & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Virgin Suicides av Jeffrey Eugenides

Nummer: 10225
Titel: Virgin Suicides
Originalets titel: The Virgin Suicides
Författare: Jeffrey Eugenides
Översättare: Stefan Gurt
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1993/2018
ISBN: 978-91-7781-444-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Morgonen när den sista av döttrarna Lisbon begått självmord – det var Mary den här gången och sömntabletter, som Therese – kom de båda ambulansmännen till huset väl medvetna om var knivlådan fanns, och gasspisen och bjälken i källaren där man kunde fösta ett rep.

Om boken:
Virgin Suicides utspelar sig i Michigan-förorten Grosse Pointe. En grupp män försöker tjugo år efteråt förstå den ännu ouppklarade tragedin i deras barndom, vars huvudpersoner ännu förhäxar dem. Den som läst Jeffrey Eugenides lika förföriska som makabra debutroman, kommer för alltid minnas de unga systrarna Lisbon: Cecilia (13), Lux (14), Bonnie (15), Mary (16) och Therese (17), som samtliga begår självmord den yngsta av dem först utan att omgivningen kan förstå varför.

Min åsikt:
Lysande, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Där fåglarna slutat sjunga av Jenny Quintana

Nummer: 10224
Titel: Där fåglarna slutat sjunga
Originalets titel: The Missing Girl
Författare: Jenny Quintana
Översättare: Camilla Jacobsson
Förlag: Etta / Sekwa
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-87917-70-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Du försvann på hösten 1982, när löven bytte ut sin garderob från grönt till gyllenbrunt och vår mamma kokade stora burkar med sylt av frukten vi plockade i trädgården.

Om boken:
Anna Flores älskade storasyster försvann spårlöst när hon var 15 år. Efter det ville Anna inget hellre än att flytta så långt bort från familjen som möjligt. Trettio år senare tvingas hon återvända hem för att begrava sin mor. När Anna börjar gå igenom sin mammas efterlämnade ägodelar blir det tydligt att det är dags att konfrontera inte bara sin mammas död, utan också den stora sorg som förföljt henne sedan hennes syster försvann. Vad hände egentligen Gabriella och är det för sent att ta reda på sanningen?

Min åsikt:
Gripande, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.