Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen av Malin Perlheden

Nummer: 10780
Titel: Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen
Författare: Malin Perlheden
Förlag: Bladh by Bladh
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88429-99-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Kommer du ihåg den första gången du höll din helt nya mobiltelefon i handen?

Om boken:
98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt lever drygt en miljon personer i ett digitalt utanförskap. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet.

Praktiska saker i livet blir onödigt svåra. Kanske är du redan uppkopplad, men känner dig osäker på hur du ska använda din dator, platta eller telefon på bästa sätt?

Med hjälp av den här enkla handboken bjuder vi in dig till den stora gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker. Digitant är helt enkelt din guide till den digitala världen.

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den. Dator, platta eller telefon vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov. Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner. Varje kapitel innehåller också övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

Min åsikt:
Pedagogisk, lättläst & informativ!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Digital passion – så blir du en vinnare med sociala medier av Frida Boisen

Nummer: 9912
Titel: Digital passion – så blir du en vinnare med sociala medier
Författare: Frida Boisen
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-509-3256-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Låt oss börja med en riktigt viktig fråga: Vad brinner du för?

Om boken:
I Digital passion får du 175 aktuella tips på hur du slår igenom bruset i sociala medier, hur du bygger stories med video, lyckas med influencer marketing, dark social och mycket mer.

Oavsett om du är fattig eller rik, ung eller gammal, egenföretagare eller lärare, bor på landsbygden eller i stan, så kan du sätta agendan och få miljoner att lyssna på ditt budskap. Sveriges främsta digitala profil, Frida Boisen, delar i boken generöst med sig av sin personliga resa, och ger konkreta tips på hur alla kan slå igenom digitalt, bygga sitt varumärke, sin business och nå ut med sociala medier. Hon berättar om hur hon tog sig från uppväxten i betongförorten i Västra Frölunda, till att bli Sveriges yngsta kvinnliga chefredaktör någonsin för en kvällstidning, vinnare av Best Use of Social Media på tidningsvärldens Oscarsgala i San Francisco och en av Sveriges ledande digitala chefer och experter. Med hjälp av Fridas nycklar till digitalt genomslag kan alla som vill med mod och passion göra sig hörda!

Min åsikt:
Inspirerande, lättfattlig och informativ!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Digital succé – så lyckas du med sociala medier av Frida Boisen

Digital succé - så lyckas du med sociala medierNummer: 5881
Titel: Digital succé – så lyckas du med sociala medier
Författare: Frida Boisen
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-37-14646-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Sociala medier är det bästa som hänt demokratin i Sverige sedan kvinnlig rösträtt infördes.

Om boken:
Hur knäcker du den virala koden? Hur får du dina Facebook-inlägg att gillas och delas? Hur bygger du ditt varumärke och ökar din vinst genom att bli skicklig i sociala medier?

Frida Boisen, Expressenkrönikör och tidigare chefredaktör på GT, delar här med sig av sina hemligheter till hur du också kan göra #digitalsuccé. Med hjälp av 217 konkreta tips och exempel kan du bygga ditt personliga varumärke och göra sociala medier till ett skyltfönster för dina produkter, tjänster och idéer.

Min åsikt:
Intressanta & tänkvärda tips!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

#Twitterboken av Sophia Sundberg

#TwitterbokenNummer: 3427
Titel: #Twitterboken
Författare: Sophia Sundberg
Förlag: Tuk
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-86419-4-00
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Twitter är en microblog där varje inlägg är begränsat till 140 tecken.

Om boken:
Osäker på om Twitter kan vara något för dig? Eller finns du på Twitter men vet inte riktigt hur du ska göra för att få ut något av det?

Liknar förkortningar och symboler grova stavfel?

I #Twitterboken – smarta tips från första kvittret till att flyga fritt, får du såväl en grundläggande manual som affärstips kring hur du får ut det bästa av twitter. Den innehåller även exempel på framgångsrika tweets och hur du ska tänka strategiskt i ditt Twitteranvändande.

Min åsikt:
Mycket bra! Fylld med bra tips & lätt att förstå.

Recensionsexemplar från Tuk förlag!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris. Du kan också köpa den signerad direkt från författaren om du mailar sophia@ypsilon.nu!

Den bloggande patienten av Sara Natt och Dag

Nummer: 2003
Titel:
Den bloggande patienten
Författare: Sara Natt och Dag
Förlag: Gothia
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-7205-833-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Sociala medier är en relativt ny företeelse i vårdens vardag – som sjukdomsbloggar där patienter skriver om sina sjukdomar och behandlingar. De får stöd och uppmuntran av både vänner och främlingar på nätet – personer med samma eller liknande diagnos, eller personer som bara läser och vill hjälpa.
För vårdpersonalen är det inte alltid självklart var gränserna går: Bör jag läsa mina patienters bloggar? Vad får jag skriva på min Facebooksida? Får patienter lägga ut filmer på YouTube från vår avdelning?
Sara Natt och Dag, socionom, kurator på Stockholms sjukhem, författare och föreläsare har fördjupat sig i sjukdomsbloggarnas värld. Här har hon intervjuat ett antal bloggare och personer inom vården för att diskutera, problematisera och reflektera över etiska och moraliska frågeställningar. Dessutom har hon samlat de vanligaste frågorna från sina föreläsningar om sociala medier i vården.

Min åsikt:
En bra & lättläst bok om hur sociala medier påverkar patienter, anhöriga och vårdpersonal.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Konsten att bokblogga av Karin Berg & Petra Jankov Picha

Nummer: 1260
Titel:
Konsten att bokblogga
Författare: Karin Berg & Petra Jankov Picha
Förlag: PJP Publishing
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-979810-1-9
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Att blogga om böcker är ett utmärkt och roligt sätt att hålla koll på sin läsning och diskutera litteratur med andra. Man bevarar sin läsupplevelse och fördjupar den tillsammans med andra. Att blogga om böcker är både roligt, givande och spännande. Även den du som bloggar i största allmänhet kommer att hitta många tricks som hjälper dig i ditt bloggande.

Min åsikt:
En bra guide både för den som vill starta en bokblogg och den som redan har en.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus