I chefens revir av Sanne Forslund

Nummer: 10919
Titel: I chefens revir
Författare: Sanne Forslund
Förlag: Vulkan
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-89013-40-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rim & Reson.

Bokens första mening:
Ansiktet glänste av små svettdroppar.

Om boken:
Vd Barbro Myrén-Jansson tronar högst upp på företagspyramiden, en plats hon inte tänker släppa ifrån sig, oavsett vad. Barbro ser till att vara omgiven av lojala och fogliga medarbetare som diskret stöttar i bakgrunden. Särskilt noggrann är hon i valet av assistenter – unga män som blir kvar på sin post så länge de inte ifrågasätter ledarskapet.
Följ med in i Jensen & Co:s storslagna kontorsbyggnad och besök Barbros revir, en plats där ingen går säker. Vare sig hennes hunsade sekreterare, företagets lättskrämda styrelseordförande eller de manliga medhjälparna.
Familjen Lundeborg från författarens debutroman, I mors klor, finns med i kulisserna och bidrar till den oväntade upplösningen.

Min åsikt:
Spännande, stark & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Alicias val av Frida & Linnea Malmgren

Nummer: 10918
Titel: Alicias val
Författare: Frida & Linnea Malmgren
Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88801-27-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Lovereads.

Bokens första mening:
Fan, tänkte Alicia Johansson när bilen bromsade in på den snötyngda landsvägen.

Om boken:
Nöjesreportern Alicia Johansson får sitt livs chans när Aftonpressen skickar henne till vinterns stora politiska möte, Folk och försvar. Hon hoppas att detta blir starten på en ny journalistisk karriär, bortom ytliga kändismingel. På väg upp till konferensen blir Alicia först på plats vid en bilolycka. Det är det politiska stjärnskottet tillika playboyen Max Horn som har krockat. Attraktionen är omedelbar. Men när Alicia börjar granska Max mentor, hälsoministern Hans Tessin, blir det tydligt att en journalist och en politiker inte har någon framtid ihop. Ändå kan de inte sluta tänka på varandra … Vad är viktigast, kärlek eller karriär?

Min åsikt:
Lysande, underhållande & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Nytt land av Mathias Alm

Nummer: 10916
Titel: Nytt land
Författare: Mathias Alm
Förlag: Blue publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-86293-77-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Det är inte mycket man begriper av omvärlden när man är tio år gammal.

Om boken:
1874 är den finska landsbygden utarmad efter år av missväxt och svält. Aksel har sett många familjer försvinna eller gå under, och han vet att han har havet att tacka för att de ännu är vid liv. Hans älskade hustru och deras dotter.
De har ingenting annat än fisket att leva av. Drömmen om ett drägligare liv åt familjen har fått honom att blicka långt bortom horisonten. Mot Sverige.
Aksel står inför ett livsavgörande val. Ett oåter kalleligt beslut måste fattas. Ett som kommer att sätta hans envishet, hustruns styrka och deras kärlek på prov.
Han ser bara en möjlighet. Att ensam ge sig ut över havet och lämna de han älskar bakom sig.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

En dag, Jennifer av Risto Pakarinen

Nummer: 10914
Titel: En dag, Jennifer
Originalets titel: Someday Jennifer
Författare: Risto Pakarinen
Översättare: Peppe Öhman
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-509-4425-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins.

Bokens första mening:
Dagen då tidsmaskinen anlände började oskyldigt.

Om boken:
Peter sitter fast. Hans karriär står still, vännerna träffar han bara på Facebook och hans romantiska liv har nått sitt bäst före-datum. Men efter att en kväll ha tittat på Tillbaka till framtiden får han en idé han ska resa tillbaka till den tid då hela livet låg öppet framför honom. Då hans enda bekymmer var vilka stentvättade jeans han skulle ta på sig och vilken tjej som satt bredvid honom på engelskalektionen. Tillbaka till 1986.

Sagt och gjort. Han stänger av sin mobil och flyttar in i sitt gamla pojkrum. Han låter håret växa och hänger sig helt åt sitt projekt, som egentligen har ett enda mål: Att få en andra chans med hans första stora kärlek, Jennifer. Men tidsresor har sina komplikationer. Särskilt när alla andra runt omkring honom befinner sig i nuet.

Min åsikt:
Charmig, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Glitter av Amanda Tartt

Nummer: 10900
Titel: Glitter
Författare: Amanda Tartt
Förlag: Lusthuset
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7557-150-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Amanda Tartt.

Bokens första mening:
När Jade lämnade reklambyrån var klockan halv tio på kvällen.

Om boken:
Jade spanar över Sergels torg och ser sin chans att dryga ut sin egen kassa, samtidigt som hon kan lära en langare en läxa. Men vem är mannen under den mörka huvan? Kanske kan den snygge Marcus från reklambyrån kasta ljus i frågan. Jade bestämmer sig för att bjuda ut honom på den där dejten han uppenbarligen vill ha. Vem vet vad det kan leda till?

Glitter är fjärde boken om Jade.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Slutspel (1), Rollspel (2) & Azur (3).

Min åsikt:
Underhållande, härlig & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist

Nummer: 10893
Titel: Damen med bysten
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-78352-48-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Elvy Hjalmarsson krökte på sin redan krumma rygg när hon tog sig igenom det lilla hålet i häcken omkring Lovisa Fröjds tomt.

Om boken:
I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus.

Min åsikt:
Underbar, rolig & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Spel på många små trummor av Olga Tokarczuk

Nummer: 10891
Titel: Spel på många små trummor
Originalets titel: Szafi / Gra na wielu brbenkach
Författare: Olga Tokarczuk
Översättare: Jan Henrik Swahn
Förlag: Ariel
Utgivningsår: 1997/2018
ISBN: 978-91-87605-36-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När vi slog oss ner här köpte vi ett skåp.

Om boken:
»Poland is a country which has popped up on the map of Europe from time to time though never quite in the same place twice«, heter det i en av böckerna i biblioteket på det skotska godset. Det är i slutet av nittiotalet, en ung polsk författarinna befinner sig i Skottland, inbjuden på ett slags privatstipendium av en skotsk lady. På dagarna skriver hon, på kvällarna superar hon tillsammans med sin milt excentriska värdinna. Hon försöker finna sig tillrätta i detta märkliga land, där tingen haft århundraden på sig att finna sina rätta platser, och inte gång på gång vräkts över ända och skingrats. Men är verkligen skotten mellan deras verkligheter så vattentäta som det tyckts? Varför finns det, till exempel, en hel avdelning om Polen i godsets bibliotek? Hur kommer det sig att hennes värdinna kan uttala namnet »Poniatowski« felfritt? Och vem är egentligen den lilla vaxdockan i dockskåpet i den tomma barnkammaren högst uppe under godsets takåsar?

Min åsikt:
Lysande, starka och skickligt skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Som en gest av kärlek av Mats Larson

Nummer: 10890
Titel: Som en gest av kärlek
Författare: Mats Larson
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-065-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag.

Bokens första mening:
Jag minns att det regnade; hur vi hukande steg ur taxin och tog skydd under paraplyet och sprang mot restaurangen på motsatta sidan av Lilla Torg.

Om boken:
Mattias Adolphson har fått allt han önskat sig av livet: familj, karriär och mening. Det han inte insett är att hans kontrollbehov gjort livet till ett uttröttningsprojekt. Upprepningar. Rutiner. Dagar som går in och ut ur varandra utan att kunna skiljas åt.

När han en dag hör sig själv beskriva att livet är ett projekt inser han att vägen han hållit fast vid har nått sitt slut. I ett desperat försök att hitta tillbaka till sig själv och sina drömmar tvingar han sig till ett val.

När familjen stiger ombord på flygplanet, för det som var tänkt som ett sista gemensamt äventyr, stannar Mattias kvar på flygplatsen.

En förmiddag i Malmö springer han av en slump på Tom, en gammal klasskamrat från högstadiet. Det Mattias till en början upplever som en efterhängsen påminnelse från det förflutna, utvecklas till ett händelseförlopp där han tvingas omvärdera valen han gjort. I umgänget med Tom hamnar Mattias i situationer där lösningen inte längre handlar om att ha kontroll.

Min åsikt:
Fängslande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Nu jävlar är det min tur av Senada Amors Lauronen

Nummer: 10888
Titel: Nu jävlar är det min tur
Författare: Senada Amors Lauronen
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-038-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag.

Bokens första mening:
Skymningen hade precis börjat lägga sig över Björkliden.

Om boken:
Att på en och samma dag bli arbetslös, makelös och bostadslös, är på intet sätt vad Elsa Beskov önskar allra helst, likväl blir hon lös, och mer därtill.

Elsa vill ändra på eländet men förändringsvägen finns inte på GPS. Villovägar slungar henne åt olika håll och hon hamnar både på sjukhus i London och slott i Sunei, på gatan, och på Göteborgs finaste hotell.

Helt oplanerat blir hon tilldelad titeln coach och ännu mindre planerat blir hon den viktigaste personen för två andra kvinnor. På det, rör hon till det för en drös andra människor, och själv blir hon mer än en gång häpen över livets oanade överraskningar. Inte minst när hon möter Oprah Winfrey.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser tycks det Elsa att hon förstår hur det är bevänt med det mänskliga. Men blir man någonsin klok på människor? Och vem har sagt att livet har EN mening?

Om det inte hade varit för alla knasbollar så hade hon …

Min åsikt:
Underbar, rolig & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tills natten blir dag av Anna Holmertz

Nummer: 10886
Titel: Tills natten blir dag
Författare: Anna Holmertz
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-074-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag.

Bokens första mening:
”Nästa station: Torup! Torup!”

Om boken:
När ångesten blir för stor tror Stella Wallén uppriktigt att hon ska dö. I hemlighet bannar hon sig själv. Hon är ju sjuksköterska, hon vet bättre.
Hennes morföräldrar anar ingenting, de tror bara att hon är sliten efter året av hårt arbete när hon kommer ner till Falkenberg för att spendera sin semester hos dem. Det gör inte Stella något, snarare tvärtom. Hon hoppas bara på en okomplicerad och lugn semester med salta bad och långa sommarkvällar.
Men i livet finns inga självklarheter och känslorna brusar kaotiskt när hon träffar Niklas Strömblad, som är riktigt läcker och verkar välvillig.
Stella låter sig inte luras. Hon har hört ryktena om honom, vet att han inte är så oskyldig som han framstår. Kanske är det ryktena som gör honom till den perfekta sommarflirten? Ska hon våga? Men tänk om hon avslöjar hemligheten om storasystern, Luna?

Min åsikt:
Charmig, fängslande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.