Den moderna gentlemannen av Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw

Nummer: 9854
Titel: Den moderna gentlemannen
Författare: Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76299-80-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
En modern gentleman.

Om boken:
I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen – tassel loafers eller sneakers?

Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil – och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin.

Min åsikt:
Rolig, smart och läsvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Hur du blir parisisk var du än är: kärlek, stil och dåliga vanor av Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas

Hur du blir parisisk var du än är: kärlek, stil och dåliga vanorNummer: 7668
Titel: Hur du blir parisisk var du än är: kärlek, stil och dåliga vanor
Originalets titel: How to be Parisian wherever you are
Författare: Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas
Översättare: Lotta Lewenhaupt
Förlag: Bladh by Bladh
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-87371-99-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Det här är sanningens ögonblick: Parisiskorna har inte en ”mager” gen, de är inte alltid lätta att leva med och är inte alla perfekta mödrar.

Om boken:
Från fyra snygga och talangfulla franska kvinnor kommer äntligen! en fräck och personlig bok om hur det egentligen är att vara en Parisiska: hur de klär sig, roar sig och försöker uppföra sig. I korta, klipska kapitel ger dessa parisiska kvinnor dig sina mycket originella synpunkter på stil, skönhet, kultur, attityder och män.

Författarna Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret och Sophie Mas ogifta singlar med män och barn har varit vänner i åratal. Dessa talangfulla, bohemiska revoltörer, som befinner sig mitt i karriären inom de världar som är musik-, film-, mode- och tidningsbranschen, är ovanligt rättframma och frispråkiga när de raserar myterna om hur det är att vara fransyska av idag, i Paris.

De avslöjar sina hemligheter och misstag, men skämtar också om sina komplicerade, ofta motstridiga känslor och dåliga vanor. De erkänner att de är snobbiga, något självcentrerade, oförutsägbara men inte (helt) opålitliga. Påstridiga och egensinniga, men även ömhudade och romantiska. De tar med dig på en första date, en fest, några favoritställen i Paris, ut på landet, och till hemmamiddagar där det bjuds recept som även du kan tillaga men att gå ut i deras sällskap kan ge både missräkningar och överraskningar. De talar om för dig hur man är hemlighetsfull och sensuell, hur naturlig man ska se ut, hur de gör sina pojkvänner svartsjuka, och hur de känner för barn, bröllop och att gå på gym. I sista kapitlet delar de med sig av sina bästa adresser i Paris, och ger tips om vart man går mitt i natten, var man botar en baksmälla, var man beställer bästa födelsedagstårtan, vilken loppmarknad som är bäst och så mycket mer.

Min åsikt:
Underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Margò Fallai – modedrottningen av Karina Ericsson Wärn

Margò Fallai modedrottningenNummer: 3231
Titel: Margò Fallai – modedrottningen
Författare: Karina Ericsson Wärn
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-1-303954-1
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Att bejaka sitt fysiska åldrande, det är inte min melodi.

Om boken:
Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärs hjärnor, eller som någon sagt: ”Man tror att hon är gjord av spunnet socker tills man ska göra affärer med henne.”

Margò Fallai berättar här tillsammans med modeskribenten och författaren Karina Ericsson Wärn ocensurerat om allt. Hur skuldkänslan gentemot föräldrarna kom att lägga grunden till ett extremt framgångsrikt modeimperium, kompanjonskapet med Yves Saint Laurent, sena nattklubbsnätter i Paris med 70-talets glamorösa jetsetfolk, behovet att vara oberoende (både vad gäller män och pengar), om de makalösa åren i Beverly Hills och det framgångsrika samarbetet med Gianni Versace i New York. Och om mötet med den italienska maffian …

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Elsa Billgrens Vintage av Elsa Billgren

Elsa Billgrens VintageNummer: 2322
Titel: Elsa Billgrens Vintage
Författare: Elsa Billgren
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7424-278-2
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
Boken är en färgsprakande, personlig och förförisk guide till att shoppa, vårda och bära vintage. Elsa berättar initierat om vintagekläder och delar frikostigt med sig av sina bästa tips. Läs om vad du ska tänka på inför shoppingrundan, hur du hittar den perfekta brudklänningen och hur du räddar en trasig dragkedja med hjälp av en tvålbit. Personliga anekdoter och tankar varvas med matnyttig modefakta och konkreta tips.

Min åsikt:
Inspirerande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.