Puppan, aldrig mer en vanlig flicka av Kate Östman

Nummer: 2
Titel: Puppan, aldrig mer en vanlig flicka
Författare: Kate Östman
Förlag: Debutantförlaget
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-974438-2-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Hon är skir och ändå stark. Hon är en liten flicka och ändå vuxen. Hon är barnet som längtar efter att få känna kärlek, riktig och trygg kärlek som alla barn har rätt till.
Puppan är en sann och självupplevd berättelse om en flickas uppväxt, präglad av våld, missbruk och sexuella övergrepp. Med naket språk och skoningslös uppriktighet skildrar Kate Östman upplevelserna inifrån flickans känslor och sinnen. Mot alla odds möter läsaren en ljus och livsbejakande flicka.

Min åsikt:
En stark bok på alla sätt och vis. Mycket berörande.

Vald till månadens bok i september 2004.

När jag var fem dödade jag mig av Howard Buten

Nummer: 1
Titel: När jag var fem dödade jag mig
Författare: Howard Buten
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 1981/2002
ISBN: 91-46-20052-5
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”När jag kom hit var mrs Cochrane den första jag träffade. Hon kom och mötte mig vid disken där jag stod med mamma och pappa. Alla skakade hand utom jag. Jag hade händerna i fickorna. Knutna. Mrs Cochrane tog mig därifrån. Hon är ful. Jag spyr när jag tittar på henne och hon har långbyxor fast hon är gammal. Hon talar väldigt tyst till mig som om jag sover. Jag sover inte. Hon tog mig till min avdelning. Det finns sex sängar i den. Inga gardiner, inga mattor. Inga bord. Ingen tv. Det är galler för fönstren som i ett fängelse. Jag är i fängelse för vad jag gjorde mot Jessica.”

När jag var fem dödade jag mig är åttaårige Burts egen historia, skriven på väggen i Tysta rummet på barnkliniken. Det är en rolig, rörande och upprörande berättelse om den svåra konsten att handskas med vuxna, och om att lära sig förstå livet och kärleken.

Min åsikt:
Mycket intressant