Rädd att flyga av Erica Jong

Nummer: 994
Titel:
Rädd att flyga
Författare:
Erica Jong
Förlag: Nordfront
Utgivningsår: 1975/2010
ISBN: 978-91-1-302893-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:
”Det satt hundrasjutton psykoanalytiker på Pan American-planet till Wien. Jag hade behandlats av minst sex av dem.”

Isadora Wing är rädd för att flyga. Den där känslan av att tappa fotfästet, att lämna den invanda tryggheten och ge sig hän åt ett nyckfullt öde. Så känner hon det också när hon sätter sig på planet till New York för att åka till en psykoanalytikerkongress i Wien. Och så börjar en svindlande erotisk luftcirkus över Europa, som långt senare slutar på ett äventyrligt hotell i Paris.

Min åsikt:
Stor, fängslande och laddad.

Tävling 6: Vill du vinna en bok? AVSLUTAD

Vill du vinna en bok?

Nu är det dags för tävling nummer 6. Denna gång finns det 3 pocketböcker att vinna. Du kan vara med och tävla om alla böckerna om du vill.

Böckerna du kan vinna är:
Bedragen av Katerina Janouch – – Grattis Jenny
Du kommer inte undan… av Christina Larsson – Grattis Sermin
Deluxe av Anna Godbersen – Grattis Cilla

Ange vilken eller vilka i kommerntarsfältet och när tävlingen är avslutad hör jag av mig till den mail du angett. Är det flera som vill ha samma bok kör jag lottdragning.

Tävlingen pågår till och med 21/11 2010.
OBS Jag har tvingats korta ner tävlingen lite och den avgörs alltså tidigare än planerat!

Se tidigare vinnare här.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lycka till!

Ur havet stiger vågorna av Annika Sjögren

Nummer: 993
Titel:
Ur havet stiger vågorna
Författare:
Annika Sjögren
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7037-506-4
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
På ytan är Louise Strandbergs liv en idyll. Hon har ett bra jobb som rektor på Rosenbäcksskolan i Härnösand, bor i ett vackert hus och har en lycklig familj. Allt är dock inte riktigt som det ser ut. Hennes man Christer är notoriskt otrogen, hennes jobb slukar all fritid och relationen till dottern Isabelle är minst sagt ansträngd.
Pressad av sina privata problem begår Louise ett ödesdigert misstag. Under ett möte med familjen Papadopoulos, där pappan misstänks ha misshandlat sin son Daniel, låter hon sig bevekas till att vänta med en anmälan.
Dagen efter är Daniel inte i skolan och hans lillebror kommer inte till förskolan. Pappan hävdar att hans fru lämnat honom och tagit barnen med sig. Louise godtar hans förklaring och skjuter tacksamt problemet åt sidan, men det dyker genast upp ett nytt. Isabelle har stuckit till Stockholm med sin pojkvän, som ingen i familjen har träffat. Ve, är han egentligen? Och varför svarar hon inte i sin mobil?

Min åsikt:
I början kändes den rätt platt men den växte ordentligt. Bra och spännande.

Brott vi minns av Anna-Maria Stawreberg

Nummer: 992
Titel:
Brott vi minns
Författare:
Anna-Maria Stawreberg
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-552-5651-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
”Det är fredag och tioåriga Gerd Johansson ska snart ha jullov. Efter skolan har hon kommit inrusande till sin mamma och ätit sitt mellanmål på stående fot. Hon har bråttom ut till kompisarna, som väntar på gården.
Den här dagen antar mamma Elvira att leken är extra rolig, för Gerd kommer inte hem till middagen som hon har lovat. När maten kallnat och Gerd ännu inte kommit hem känner föräldrarna att något hänt…”

Om mordet på Gerd Johansson och nio andra fruktansvärda brott, som skakade Sverige och blev samtalsämnen hemma vid köksbordet och i arbetsplatsernas fikarum, handlar Brott vi minns. Här berättas bland annat om det grymma koffertmodet, Stenbergapyromanens härjningar, våldtäktsmannen som satte Stockholm i skräck och de bestialiska tältmorden i Appojaure.
I en gastkramande resa genom 1900-talets Sverige påminns vi om att allt inte alltid har varit en folkhemsidyll och att mördare och våldsmän finns mitt ibland oss.

Min åsikt:
Skrämmande och intressant.

Dömd för livet av Mats Ahlstedts

Nummer: 991
Titel:
Dömd för livet
Författare:
Mats Ahlstedts
Förlag: Kabusa böcker
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7355-147-2
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
I 23 år har Tony suttit inne för mordet på sin ungdomskärlek Marianne. När han släpps ur fängelset återvänder han till sitt barndomshem på Marstrand för att börja ett nytt liv, men det förflutna kommer snart ikapp honom. Den pensionerade chefsåklagaren Karl-Gustaf Rosén, som såg till att Tony fick livstid, börjar frukta för sitt eget liv när två huvudvittnen i rättegången mot Tony mördas. Polisen misstänker att Tony är ute efter en fruktansvärd hämnd.

Min åsikt:
En spännande och lättläst historia.

Andarnas sjö av Darren Shan

Nummer: 990
Titel:
Andarnas sjö
Författare:
Darren Shan
Förlag: Berghs
Utgivningsår: 2003/2010
ISBN: 978-91-502-1824-4
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
”Innan jag hann tänka något släppte draken sitt grepp om mig och plötsligt föll jag genom luften som en sten. Jag hann precis oroa mig för om jag befann mig över vatten eller över land. Sedan slog jag i, hårt – och allt blev svart.”

Darren Shan och Harkat Mulds stöter på enorma hinder i sin desperata jakt att hitta Andarnas sjö. Ska de överleva denna djävulska resa? Och om de gör det – vad väntar dem i det mörka hotfulla vattnet…

Min åsikt:
Bok 10 om Darren Shan är lättläst och spännande.

Ju fortare jag går, desto mindre är jag av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Nummer: 989
Titel:
Ju fortare jag går, desto mindre är jag
Författare:
Kjersti Annesdatter Skomsvold
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-86634-01-8
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Mathea umgås inte med andra människor. Det har hon aldrig gjort. Bara med Epsilon. Vad hon längtade efter att han skulle gå i pension! Nu finns det inte mycket kvar att längta efter förutom sylt. Mathea får inte upp locket på syltburken, och Epsilon är inte till någon hjälp. Hon går till butiken, köper en ny burk och tänker att hon ska be pojken i kassan att lätta på locket, hela vägen fram till kassan tänker hon det, men sen vågar hon inte. När hon ställer sin oöppnade burk bland de andra i skafferiet känner hon att det är dags för en förändring, dags för henne att våga. Hon måste göra ett avtryck i världen innan hon lämnar den för gott!

”Jag måste ringa nummerupplösningen och fråga efter Mathea Martinsen från Haugerud, kanske har de statistik över de mest efterfrågade och högst älskade människorna i landet, nummerupplysningens tio-i-topp. Jag har inte för avsikt att sitta här och sura över att inte vara med på listan. Jag har för avsikt att göra något åt detta.”

Min åsikt:
Bra, intressant och underhållande, men bitvis svår.

Den drunknade av Therese Bohman

Nummer: 988
Titel:
Den drunknade
Författare:
Therese Bohman
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-1-302720-3
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Det är högsommar när Marina åker till Skåne för att hälsa på sin syster och hennes nye man Gabriel. Marina kan inte låta bli att känna en våldsam attraktion till Gabriel som hon uppfattar som besvarad. Samtidigt förstår hon att det finns något som systern vill berätta. I den tryckande värmen vid det gamla huset spelar Marina och Gabriel ett farligt spel som riskerar att få ödesdigra konsekvenser.

Min åsikt:
En bra, intressant och lättläst bok.

Det här var ju tråkigt av David Batra

Nummer: 987
Titel:
Det här var ju tråkigt
Författare:
David Batra
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-37-13604-2
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
”Skjut dig!” stod det på en papperslapp som skickades fram till komikern David Batra när han var mitt uppe i en ståupp-föreställning. Den och massor av andra arga, roliga och märkliga lappar från Sverige och världen återfinns i uppföljaren till succén Den som inte tar bort luddet ska dö!. Och det finns oändligt många saker att göra sina medmänniskor uppmärksamma på:

I entrén till bostadshuset:
”SLUTA BAJSA I TRAPPAN!”

Uppsatta på dörren till jourlivs i Södertälje:
”STÄNGT PGA KOMMER STRAX”

På ett anslag utanför en Ica-affär i Göteborg:
”BORTSKÄNKES: 50 KG PYTTIPANNA”

Min åsikt:
Oerhört underhållande!

Vald till månadens bok i oktober 2010.

Farsta fritt fall av Ulrika Lidbo

Nummer: 986
Titel:
Farsta fritt fall
Författare:
Ulrika Lidbo
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-501-1262-7
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Henrika försöker verkligen passa in. Men Farsta är annorlunda än hemma i Lund. Hårdare. Och vem bryr sig om en pluggtönt som hon? Ingen i klassen i alla fall.
Mira är taskig mot folk som visar svaghet. Samtidigt stör hon sig när de andra i gänget tar efter. Hon är less på att hänga med dem. Vill något mer, något annat med sitt liv.
När Miras och Henrikas vägar korsas påverkar de varandra i helt nya riktningar. Och allt är inte som det ser ut på ytan.

Min åsikt:
En väldigt stark ungdomsroman, som även passar toppen för vuxna, om olika samhällsroller, att passa in och  hitta sig själv.