Flickan som dök ner till jordens mitt av Sabina Berman

Nummer: 1003
Titel:
Flickan som dök ner till jordens mitt
Författare:
Sabina Berman
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7337-267-1
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Isabelle ärver sin farfars tonfiskfabrik i Mexiko och reser dit. I huset där hon flyttar in bor Karen, en vanvårdad och språklös flicka, troligtvis autistisk. Isabelle inser snart att Karen måste vara hennes okända systerdotter. Hon börjar ett hårt arbete med att lära flickan tala och komma ur sitt skal.
Karen känner sig egentligen bara trygg i sin dykardräkt, helst i vattnet. Hon visar sig ha en helt egen känslighet för havet och dess invånare, vilket kommer att bli en fördel för den verksamhet hon och mostern bedriver utanför Mexikos kuster. Åtminstone för en tid.

Min åsikt:
Gripande och fängslande till max.

Avund av Anna Godbersen

Nummer: 1002
Titel:
Avund
Författare:
Anna Godbersen
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-32-15738-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Efter Elizabeth Hollands dramatiska hemkomst väntar ett ivrigt Manhattan på att hon ska återta sin plats som societetens okrönta drottning.
Men Elizabeth vägrar infria förväntningarna och omgivningen börjar misstänka att allt inte står rätt till bakom de herrskapslika dörrarna i Gramercy Park South, nummer 17.
Inte helt oväntat är Henry och Penelope Schoomaker stans mest celebra äkta par. Men trots den glimmande diamantringen på Penelopes ringfinger har de nygifta ytterst lite gemensamt, bortsett från det ömsesidiga föraktet de hyser gentemot varandra. Henry har bara ögon för unga Diana Holland och Penelope vet att straffa honom.
Och även om tidningarna omnämner Carolina Broad, som en möjlig efterträdare på Manhattans stjärnhimmel, är hennes berömmelse allt annat än säkrad. Särskilt som någon i societeten roar sig med att förse en girig press med skvaller…

Min åsikt:
Den tredje delen i Deluxe är lika intressant och bra som de tidigare.

Tävling 7: Vill du vinna en bok? (AVSLUTAD)

Vill du vinna en bok?

Nu är det dags för tävling nummer 7. Denna gång finns det 5 pocketböcker + 1 inbunden bok att vinna. Du kan vara med och tävla om alla böckerna om du vill.

Böckerna du kan vinna är:
Pocket:
Anna, min älskade av Magnus UtvikGrattis Jenny
En spricka i kristallen av Cecilia von KrusenstjernaGrattis Caroline L
Farfar var rasbiolog – Eva F DahlgrenGrattis Nina C
Utan onda aningar av Jan-Sverre SyvertsenGrattis Micke
Paus/Play av Yesim BilgicGrattis Elma
Inbunden:
Kaos är en vän till mig av Linnéa AxelssonGrattis Mya

Ange vilken eller vilka i kommerntarsfältet och när tävlingen är avslutad hör jag av mig till den mail du angett. Är det flera som vill ha samma bok kör jag lottdragning.

Tävlingen pågår till och med 31/12 2010.

Se tidigare vinnare här.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lycka till!

Våga drömma av Lena Maria Klingvall

Nummer: 1001
Titel:
Våga drömma
Författare:
Lena Maria Klingvall
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7387-088-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Livet blir sällan som man tänkt sig. Lena Maria drömde aldrig om att bli elitidrottare, sångerska, konstnär, föreläsare eller författare. Hon ville blir växeltelefonist eller lastbilschaufför.
Född utan armar och med bara ett normalt ben ställdes hon och hennes föräldrar inför stora utmaningar. Men hon fick lära sig att ta vara på sina möjligheter och att jobba hårt och målmedvetet. Idag har hon hela världen som arbetsfält när hon sjunger och berättar om sitt liv och varje människas unika värde.

Min åsikt:
Inspirerande.

Inlåsta av Emma Donoghue

Nummer: 1000
Titel:
Inlåsta
Författare:
Emma Donoghue
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7461-005-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Jacks värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är ljudisolerat och specialbyggt och det är egentligen Jacks och hans mammas fängelse. Men Jack är född där och vet inget annat. För honom är världen utanför något som bara finns på tv och genom rummets enda takfönster kan han se rymden.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer Svarte Man. Det är han som handlar mat åt dem och tar ut deras sopor. Men Svarte Man gör saker med mamma också, saker som Jack inte förstår.
I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en hel värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma, men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås…

Min åsikt:
Genom den femåriga Jacks ögon får vi följa det som händer i hans liv och hur han uppfattar det som sker.

En otroligt stark och mycket bra bok.

Vald till månadens bok i november 2010.

Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm & Emma Jangestig

Nummer: 999
Titel:
Varför gråter inte Emma?
Författare:
Magnus Wennerholm & Emma Jangestig
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-37-13605-9
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blivit ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och på några sekunder var tragedin ett faktum. Emma blev svårt misshandlad av den tyska kvinnan. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hänt henne – eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Hon möttes av djup beundran men också av misstro. ”Hur kan hon se så glad ut?” Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Min åsikt:
En stark, tragisk och berörande historia.

En flickfotografs bekännelser av Bingo Rimér med Hugo Rehnberg

Nummer: 998
Titel:
En flickfotografs bekännelser
Författare:
Bingo Rimér med Hugo Rehnberg
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7461-007-9
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Strippor, MC-gäng, överdoser, stämningar och ogenomtänkta Vegasbröllop är några av ingredienserna i Bingo Rimérs liv. Men trots att den kontroversielle fotografen levt minst sagt extremt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.

Det är en spännande livsresa han bjuder på: bonnpojken med rampljuslängtan som blev beröms flickfotograf med stående inbjudan till Hugh Hefners dekadenta Playboyfester. Han har varit ihop med flera av våra största sexsymboler. Han har plåtat och festat med några av världens största stjärnor.

I ”En flickfotografs bekännelser” bjuder Bingo på den ocensurerade versionen av sina första 35 år. Vi får bland annat veta hur det gick till när Carolina Gynning och Victoria Silvstedt upptäcktes. Om hur han dubbelbokade kronprinsessan Victoria och Hells Angels i sin fotostudio. Och varför kärlekssemestern med Tilde Fröling slutade i tragedi.

Min åsikt:
Lättläst bok med bilder och händelser i Bingo Rimérs liv.

Är det någon där? av Christina Wahldén

Nummer: 997
Titel:
Är det någon där?
Författare:
Christina Wahldén
Förlag: Nypon
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86447-30-4
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Tea är 16 år och älskar sin dator.
En dag möter hon någon som kallar sig Jägaren på nätet.
Han erbjuder Tea något hon inte kan motstå.

Men vem är Jägaren?
Och vad vill han egentligen?

Min åsikt:
En lättläst bok om barn och ungdomars utsatthet på nätet.

Barfota änglar av Linnea Willén

Nummer: 996
Titel:
Barfota änglar
Författare:
Linnea Willén
Förlag: Kalla kulor
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-85535-74-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:
20-åriga Linnea och 18-åriga Emma står inte ut med livet i Sverige längre. De bestämmer sig för att lämna allting bakom sig och hitta en bättre tillvaro. De lämnar en lapp i lägenheten i Tomelilla där det står att de åkt frivilligt och inte vill bli eftersökta. Någon har berättat för dem att värdinnejobb på klubbar i Tokyo är välbetalda och spännande, och med sina sista pengar tar de sig hela vägen dit.
Verkligheten blir inte alls som de tänkt sig. Bakom de neonglimrande fasaderna finns en värld av beräknande svek, utnyttjande, sprit och droger. Men Linnea och Emma har varandra, och tillsammans kämpar de för att överleva i den onda spiral som drar dem längre och längre ned i destruktiviteten.

Min åsikt:
En skrämmande historia, dock lite svår då den hoppar mellan olika perioder i Linneas liv hela tiden.

Noveller för världens barn 2010

Nummer: 995
Titel:
Noveller för världens barn 2010
Författare:

Förlag: Informationsförlaget
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7736-612-6
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Noveller för Världens Barn 2010 är både en litterär och humanitär manifestation. Årets bok är den sjunde i ordningen. Genom att köpa och läsa novellsamlingen bidrar man alltså även till en viktig insats för utsatta barn. Läs gärna mer om detta projekt på www.noveller.org Hela överskottet från bokens försäljning tillfaller Radiohjälpens insamling. Bakom den gemensamma benämningen Världens Barn 2010 står Radiohjälpen och tolv av de mest välkända svenska biståndsorganisationerna som arbetar med att hjälpa utsatta barn över hela världen.

Min åsikt:
En stor bok fylld med många bra noveller.