Flickan i rött av J.C. Burke

Nummer: 1021
Titel:
Flickan i rött
Författare: J.C. Burke
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-32-15282-5
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Evie ser saker som andra inte ser. Hon försöker dölja det för sina skolkamrater och låtsas att hon är som alla andra. Men nu när hon är 16 år blir förmågan allt starkare och svårare att kontrollera. Utan att hon vet hur det går till börjar Evie teckna ansiktet av en främmande flicka. Flickan kräver hennes uppmärksamhet och hur Evie än försöker så försvinner hon inte. Dessutom har hon på sig Evies röda vintagekofta.
När Evie får se flickans ansikte på en försvunnen-affisch inser hon att hon måste finna svaret. Vem är flickan i rött?

Min åsikt:
En bra ungdomsbok.

Coraline av Neil Gaiman

Nummer: 1020
Titel:
Coraline
Författare: Neil Gaiman
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2002/2003
ISBN: 91-638-2726-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Den här sommaren flyttar Coraline och hennes familj in i ett gammalt hus som gjorts om till fyra lägenheter. Lägenheten bredvid deras står tom, och dörren mellan dem är igenmurad. Men en dag, när Coraline inte kan låta bli att öppna den, är tegelmuren borta. I stället kan hon se in i en lägenhet precis som deras egen – men någonting är annorlunda. När hon kliver in i den hamnar hon i en helt ny värld.

Min åsikt:
Läskig.

Under din hud av Melissa Marr

Nummer: 1019
Titel:
Under din hud
Författare: Melissa Marr
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-32-15612-0
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Genom att tatuera sig vill Leslie markera en vändpunkt i sitt hittills så struliga tonårsliv. Men tatueringen binder henne istället samman med mörkrets makter i det älvrike hon levt helt ovetande om. Hennes bästa vän Aislinn har in i det sista undanhållit Leslie sin egen väl bevarade hemlighet. Och nu kommer Aislinns varningar för sent. Leslie blir en bricka i ett farligt spel där två män är ohjälpligt bundna till henne…

Min åsikt:
Bra och fängslande.

Mer än ögat ser av Melissa Marr

Nummer: 1018
Titel:
Mer än ögat ser
Författare: Melissa Marr
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-32-15404-1
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Aislinn lever i två världar, den verkliga – och den osynliga. Hon uppvaktas av två unga män. Den ene är av kött och blod, den andre är en underskön sommarkung som vill se henne som sin brud. Hon måste bara välja…

I Mer än ögat ser följer vi sjuttonåriga Aislinns kamp för att finna kärleken – i en verklighet som rymmer mer grymhet och mer skönhet än något öga skådat.

Min åsikt:
Bra och fängslande.

Tävling 9: Vill du vinna en bok? (AVSLUTAD)

Vill du vinna en bok?

Nu är det dags för tävling nummer 9. Denna gång finns det 4 pocketböcker att vinna. Du kan vara med och tävla om alla böckerna om du vill.

Böckerna du kan vinna är:
Pocket:
Svinalängorna av Susanna Alakoski – Grattis Frida
Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna AlakoskiGrattis Annelie M
I det tysta av Vicky Jaggers – Grattis Malin
När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik, lycklig och yngre av Gunilla Bergensten – Grattis Amanda

Ange vilken eller vilka i kommerntarsfältet och när tävlingen är avslutad hör jag av mig till den mail du angett. Är det flera som vill ha samma bok kör jag lottdragning.

Tävlingen pågår till och med 28/2 2011.

Se tidigare vinnare här.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lycka till!

Djurvänner av Anton Marklund

Nummer: 1017
Titel:
Djurvänner
Författare: Anton Marklund
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-46-22082-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Den autistiske sjuttonåringen Johannes bor med sin familj utanför ett litet samhälle i Västerbotten. Föräldrarna ser det goda i honom medan omvärlden bara ser hans fel. Och ofta blir det fel då Johannes ideligen missförstår, trots att han vill vara till lags. Det är en tuff uppväxt som kantas av utanförskap och svårigheter i skolan. Johannes luras till sattyg av jämnåriga och till slut går det alldeles överstyr. Vems händer bär Johannes öde?

Min åsikt:
Helt fantastiskt bra!

Ego Woman av Carolina Gynning & Ingrid Carlqvist

Nummer: 1016
Titel:
Ego Woman
Författare: Carolina Gynning & Ingrid Carlqvist
Förlag: Tivoli
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-505-0087-5
Betyg: 2 av 5

 


Om boken:
Ego Woman är en fortsättning på Ego Girl – och handlar om Carolina Gynnings virvelvindsliknande väg mot toppen, kändisskapet, äran, berömmelsen och de stora pengarna. Carolina har lyckats med det som så många före henne gått bet på – att efter dokusåpan ta steget från bimbokändis till hyllad konstnär och prisbelönt programledare i TV. Med inneboende självkänsla och stark övertygelse om att allt är möjligt, har hon forsat fram genom Kändissverige och nått en position som är få förunnade i en tid då kändisarnas brinntid är försvinnande kort.

Min åsikt:
Rätt ok i början men sen blev det mest upprepningar.

Pojkarna av Anders Hansson

Nummer: 1015
Titel:
Pojkarna
Författare: Anders Hansson
Förlag: Instant book
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-85671-85-4
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
”Er son kommer inte att kunna utvecklas som andra barn och han kommer att få svårt att klara sig själv. Han ska kunna gå men förmodligen inte prata. Som vuxen får han antagligen bo i ett gruppboende, med personal som ställer upp för honom dygnet runt.”

Två gånger har Elisabeth och Anders Hansson fått beskedet. De är föräldrar till Daniel och Adam som både fått diagnosen Angelmans syndrom. Idag känner man bara till fyra fall i Sverige med den här varianten av Angelmans syndrom.
Det här är berättelsen om hur Elisabeth och Anders kom över chocken som drabbade dem två gånger för att sedan komma tillbaka och skapa ett bra liv åt sina söner. Parallellt med detta har de jobbat hårt för att vara bra föräldrar åt dottern Emelie som är frisk.
Det är en historia som innehåller förtvivlan, ångest, ilska, svek och mycket dramatik som är mentalt utmanande att läsa. Men historien innehåller också glädje, kärlek och en framtidstro som kan ge inspiration för andra föräldrar.

Min åsikt:
En bok som kan vara till stor hjälp för familjer som får ett barn med handikapp.

Beautiful dead – Arizonas bok av Eden Maguire

Nummer: 1014
Titel:
Beautiful dead – Arizonas bok
Författare: Eden Maguire
Förlag: Bokförlaget Semic
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-552-5569-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Det har snart gått ett år sedan Arizona drunknade i Hartmann Lake. Dränkte sig, enligt polisrapporten. Men skulle verkligen Arizona – snygg, självsäker och populär – ta sitt eget liv?

Samtidigt får ryktena i det lilla samhället Ellerton ny näring. Något oförklarligt pågår uppe i bergen. Vittnen beskriver syner av de som borde vara döda, borta för alltid. Varför är de här?

Darina är länken mellan de levande och döda, utvald att söka svaren på frågor som ingen vill ställa. Men hon motarbetas på alla fronter, inte minst av Arizona själv. Vad döljer Arizon bakom den perfekta ytan? Darina tvingas utsätta sig för allt större risker och mer än en gång är hennes eget liv i fara…

Min åsikt:
Andra delen i Beautiful dead-serien är lika bra som första. Stark och spännande läsning.

Om ett missfoster av Pauline Wågström

Nummer: 1013
Titel:
Om ett missfoster
Författare: Pauline Wågström
Förlag: Recito
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86690-36-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Jag lider av autism och selektiv mutism och i den här boken tar jag upp konsekvenserna av att leva med det och även hur omgivningen behandlar mig på grund av mina svårigheter. Det här är min historia.

Min åsikt:
Stark.