Om jag inte hinner vakna av Michelle Morris

Nummer: 1126
Titel:
Om jag inte hinner vakna
Författare: Michelle Morris
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 1982/1983
ISBN: 91-7642-210-0
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Sjuttonåriga Carla sitter vid sin sovande fars sida och inväntar rätta ögonblicket att skjuta honom. Hon tänker tillbaka på sina uppväxtår. Från sexårsåldern har hon bott ensam med fadern, en försupen, frustrerad, våldsam, superamerikansk man. Ständigt har hon utnyttjats sexuellt och förnedrats. Nu hatar hon sin far, men deras isolerade tillvaro har gjort henne helt beroende av honom, och hon kan inte avslöja sin hemlighet för någon. Den enda logiska vägen ur detta trauma blir för Carla att döda honom.

Min åsikt:
Smärtsam, berörande, stark och otroligt omskakande.

TÄVLING: Vill du vinna en bok? AVSLUTAD

Vill du vinna en bok?

Nu är det dags för tävling nummer 15. Denna gång finns det 4 pocketböcker att vinna. Du kan vara med och tävla om alla böckerna om du vill.

Böckerna du kan vinna är:
Pocket:
No och jag – Delphine De Vigan – Grattis Maria
Det finns annan frukt än apelsiner – Jeanette Winterson – Grattis Anna I
Så fick vi se slutet – Joshua Ferris – Grattis Lena
Odjuret – Roslund & Hellström – Grattis Niklas

 

Ange vilken eller vilka i kommerntarsfältet och när tävlingen är avslutad hör jag av mig till den mail du angett. Är det flera som vill ha samma bok kör jag lottdragning.

Tävlingen pågår till och med 30/7 2011AVSLUTAD

Se tidigare vinnare här.

Lycka till!

Spår i snön av Jonas Karlsson

Nummer: 1125
Titel:
Spår i snön
Författare: Jonas Karlsson
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-86847-01-2
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
”Vi rusade uppför åkern längs med spåren mot Barnbros hus. Här och där syntes droppar av blod. Jag sprang med Kasper som hoppade genom den höga snön och höll kopplet som ett streck mellan oss. Bröstet värkte av den plötsliga ruschen. Jag hoppades att jag inte skulle vara för sent ute.”

Min åsikt:
Helt fantastiskt bra!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Kura Skymning av Josefin Roos

Nummer: 1124
Titel:
Kura Skymning
Författare: Josefin Roos
Förlag: D+Förlag
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-85477-18-0
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
”När de förstod att hon var död började snön stilla falla och det skulle fortsätta att snöa i hundratjugosex dagar. Hennes vidöppna ögon täcktes under natten och man hittade henne inte förrän vid tjällossningen följande vår.
Hon var åtta år när hon dog. Det hann gå tjugoåtta år innan hon kom tillbaka.”

Två människor lever vid foten av ett fjäll, en tredje i staden en bor därifrån, nära varandra men utan att träffas. De delar en fruktansvärd hemlighet, en händelse som ödelade deras barndom. När märkliga saker börjar hända tvingas de att åter möta sitt förflutna. Medan våren övergår i sommar och en omöjlig värme rusar över fjället, drivs de tre barndomsvännerna på olika sätt allt djupare in i en längtan efter något som för alltid har gått förlorat.

Min åsikt:
En intressant historia. Spännande och bra, men bitvis lite svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Den femte årstiden av Mons Kallentoft

Nummer: 1123
Titel:
Den femte årstiden
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-27-11903-1
Betyg: 2 av 5

 


Om boken:
Det är tidigt i maj när en barnfamilj på skogspromenad utanför linköping hittar det svårt sargade liket. Kvinnokroppen är otäckt välbevarad och spåren efter tortyr är tydliga.
Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med Maria Murvall, den unga kvinna som sitter stum och okontaktbar på Vadstena sjukhus efter att ha hittats våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för flera år sedan. Av en slump träffar Malin en läkare från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Mara bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vilken ondska är så fruktansvärd att den inte går att tala om?
Malin, som länge varit närmast besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett var den kan föra henne.

Min åsikt:
Känner mig väldigt besviken på denna femte del om Malin Fors, den känns tom och inte alls så stark som de tidigare.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

De som går igen av Marcus Sedgwick

Nummer: 1122
Titel:
De som går igen
Författare: Marcus Sedgwick
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2006/2011
ISBN: 978-91-32-15924-4
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
”Peter fick behärska sig för att inte skrika, han med. Med djup och dödlig skräck såg de snön rasa ner från gravar på alla håll.
Sofia snodde runt.
’Peter!’
Han följde hennes exempel och upptäckte att samma sak hände bakom dem. Och det de fick se därnäst var bisarrt och ännu mer skrämmande. Runt omkring dem reste sig långsmala snötäckta fyrkanter. Gravarna höll på att öppnas. Snön gled av när locken fälldes upp och sköts åt sidan.”

Min åsikt:
En spännande ungdomsskräckis.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Det fjärde offret av Mari Jungstedt

Nummer: 1121
Titel:
Det fjärde offret
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Albert bonniers
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-0-012582-0
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna försvinner på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer.
Kommissarie Anders Knutas letar kopplingar i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson.
För journalisten Johan Berg som dras in i utredningen väntar tragedin runt hörnet.
Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen – en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Min åsikt:
Spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Den farliga leken av Mari Jungstedt

Nummer: 1120
Titel:
Den farliga leken
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2010/2011
ISBN: 978-91-7429-181-0
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
När gotländska Jenny upptäcks av en modellagentur i Stockholm förändras hennes tillvaro i ett slag. Snabbt blir hon en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld på catwalken med kändisfester och glamour.
För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Hon befinner sig längre bort från sina drömmar än någonsin tidigare.
När den kände fotografen Markus Sandberg råkar ut för ett mordförsök under en modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland börjar de två unga kvinnornas öden flätas samman. Någon håller ögonen på dem. Någon som vill skipa en egen rättvisa.

Min åsikt:
Stark och berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt

Nummer: 1119
Titel:
Den dubbla tystnaden
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-7429-105-6
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan –  en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter i land i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.

Min åsikt:
Skrämmande bra och stark.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Den mörka ängeln av Mari Jungstedt

Nummer: 1118
Titel:
Den mörka ängeln
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-7429-012-7
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
”Hennes gråt hade jag fått leva med hela livet. Mitt innanmäte var en behållare, fylld av hennes tårar. Från det att jag tog första klivet ur sängen på morgonen var jag medveten om hur de skvalpade runt därinne. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till den dagen det rann över.”

Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under ett stort kalas med över femhundra gäster. Festfixaren Viktor Alsgård står för det glittriga arrangemanget , men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden.
Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemlig älskarinna och en försmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuff dilemma, både som tonårspappa och polischef.
TV-journalisten Johan Berg drar i egna trådar och hans nyblivna fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet.
Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar, ett samtal som slutar i tragedi.

Min åsikt:
Väldigt bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris