Thunder dog av Michael Hingson & Susy Flory

Thunder dogNummer: 2109
Titel: Thunder dog
Författare: Michael Hingson & Susy Flory
Förlag: Semnos
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN:
978-91-86735-44-9
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Thunder dog tar dig med till ett rökfyllt och isolerat trapphus i Word Trade Center, där du får uppleva vägen till räddning, skildrad ur en blind mans och hans älskade ledarhunds perspektiv.

Först kom mullret – ett starkt, mörkt, obarmhärtigt dån som tycktes stiga upp från jordens eget innandöme. Den majestätiska skyskrapan lutade kusligt nog åt söder. Inget alarm hördes på sjuttioåttonde våningen av det norra tornet i World Trade Center, och ingen visste vad det var som hände klockan 8:46 den 11 september 2001. Det enda folk inne i byggnaden visste var vad de såg genom fönstren: rök och eld och myriader av brinnande pappersbitar och annat som föll ner genom luften utanför.

Michael hade varit blind sedan födseln och kunde därför inte se något av detta. Men han hörde ljudet av glas som krossades, av saker som föll och av de skräckslagna människor som omgav honom och hans ledarhund Roselle. Roselle satt dock helt lugn bredvid honom och i det ögonblicket bestämde sig Michael för att lita på Roselles omdöme och inte bryta ut i panik. De var ett team.

Genomlev ögonblicket då en Boeing 767 slår in i det norra tornet, den skakande flukten genom trapphuset och sedan ytterligare en flykt från döden då tornen rasade samman.

Min åsikt:
Fin & berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Åttio dagar blå av Vina Jackson

Åttio dagar blåNummer: 2108
Titel: Åttio dagar blå
Författare: Vina Jackson
Förlag: X story
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-85683-66-6
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Som nyinflyttad i New York när den begåvade Summer snabbt stora framgångar med sin musik. Hon njuter av livet som violinist i en stor orkester. Under den attraktiva dirigenten Simóns vakande öga när hennes karriär nya höjder. Men den stora staden och hennes nyvunna framgång erbjuder nya lockelser och det dröjer inte länge innan Summer åter söker sig ut på farliga äventyr i en värld som lockar med njutning och vågade lekar.

Den välbärgade universitetsläraren Dominik saknar Summer i London och söker sig också till New York. Han kan inte leva utan henne, och han tror sig kunna rädda Summer från hennes farliga begär. Vad han inte inser är att hans egna lustar kanske är vad som kommer förgöra dem båda…

Åttio dagar blå är andra delen i Åttio dagar-trilogin.

Min åsikt:
Bra, helt ok, i samma stil som Femtio nyanser…

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Åttio dagar gul av Vina Jackson

Åttio dagar gulNummer: 2107
Titel: Åttio dagar gul
Författare: Vina Jackson
Förlag: X story
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-85683-65-9
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Summer – ung, vacker, sensuell och begåvad violinist – är fången i en trist relation med en man som är ointresserad av erotik. Hon går helt upp i sin musik, mest Vivaldi och Mendelssohn, och för att förtjäna sitt uppehälle spelar hon i Londons tunnelbana.

När en huligan förstör hennes fiol får hon ett överraskande erbjudande från Dominik, en universitetslärare med starka och speciella begär. Han är förtrollad av Summer sedan han sett henne spela och vill ge henne en exklusiv fiol. Men han har ett villkor: hon måste först spela för honom – naken i hans hem.

Summer och Dominik kastar sig in i en halsbrytande erotisk relation där Summer får chansen att uppleva och bejaka en mörk sida av sin sexualitet som hon tidigare hållit tillbaka. De prövar gränserna för underkastelse och dominans och snart förstår hon att njutning också kan betyda smärta.

Kan en relation så fylld av uppslukande passion överleva?

Åttio dagar gul är första delen i Åttio dagar-trilogin.

Min åsikt:
Bra, helt ok, i samma stil som Femtio nyanser…

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Stallo av Stefan Spjut

StalloNummer: 2106
Titel: Stallo
Författare: Stefan Spjut
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-0-013119-7
Betyg:
5 av 5


Om boken:
”Knarrande långsamt körde han på den smala skogsvägen. Rävens ögon var i backspegeln. Gula och svartkantade betraktade de honom oavvänt.
När han svängt ut på landsvägen vände han sig om och då såg han att pälsen redan hade börjat glesna kring ögonen. Även på pannan var en plätt där den gråaktiga narven lyste igenom, och nosen hade bleknat och till och med börjat ändra form.”

Den bild som naturfotografen Gunnar Myrén tog i mitten av åttiotalet när han flög över Sareks nationalpark lämnade honom ingen ro. Vad var det egentligen som rörde sig bland björkarna i den vidsträckta dalgången? Han anade att han uppenbarat en hemlighet som varit förborgat i sekler – att det i vår svenska vildmark döljer sig väsen som vi inte känner till.
Liksom sin morfar är Susso Myrén besatt av att finna en förklaring till den gåtfulla bilden. När ett barn rövas bort under mystiska omständigheter misstänker hon att det inte är ett dåd av mänskliga händer, och mot sin vilja dras hon in i en våldsam och skräckfylld jakt efter sanningen.
Snart går det upp för henne att hon själv är ett villebråd. Att hon vidrört något farligt. Och blivit dödsmärkt.

Min åsikt:
Fängslande, spännande, annorlunda och mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Mellan liv och död av Gabriel Weston

Mellan liv och dödNummer: 2105
Titel: Mellan liv och död
Författare: Gabriel Weston
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN:
978-91-501-1238-2
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Hur känns det att ha någon annans liv vilande i ens händer? Hur berättar man för en ung man att han bara har några dagar kvar att leva? Och hur känns det att stå maktlös bredvid och se på när en patient dör på grund av att överläkarna är inkompetenta?

Mellan liv och död – en kirurgs berättelse är en berättelse om vården, sedd inifrån sjukhusets korridorer.
Här berättar den kvinnliga kirurgen Gabriel Weston om det som sällan syns när hjältebilden av kirurgen tecknas: tvivlen, intrigerna, misstagen – och om de upplevelser som förändrat henne för livet.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Näckrosteatern av Lulu Wang

NäckrosteaternNummer: 2104
Titel: Näckrosteatern
Författare: Lulu Wang
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 1997
ISBN:
91-7133-318-5
Betyg:
4 av 5


Om boken:
Lian betyder Näckros på kinesiska men är också namnet på huvudpersonen i denna egenartade och gripande berättelse om en tonårig flickas livsöde i det tumultartade och brutala skede av Kinas moderna historia som kallas Kulturrevolutionen.

Min åsikt:
Mycket bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Terror av Håkan Östlundh

TerrorNummer: 2103
Titel: Terror
Författare: Håkan Östlundh
Förlag: Månpocket (Forum)
Utgivningsår: 2006/2012
ISBN:
978-91-7503-058-6
Betyg:
3
av 5


Om boken:
Bara några dagar före midsommar hittas ett ungt par skjutna – närmast avrättade – i en stuga vid havet på södra Gotland. Båda är svenskar, men har egyptiskt ursprung. Mycket talar för ett rasistdåd.
Men snart kompliceras fallet. En tredje person har befunnit sig tillsammans med paret i huset. Ett egyptiskt pass finns kvarlämnat på platsen.
Var är mannen nu? Och varför ger han sig inte till känna?
Det blir en tung och krävande utredning för polisen i Visby, inte minst för Fredrik Broman som även har annat att tänka på. Sedan han blivit utslängd hemifrån av sin fru är hans tillvaro minst sagt kaotisk.
Det egyptiska passet visar sig vara början på en märklig och våldsam händelsekedja som snart kommer att skaka hela nationen och få en minister på fall.

Tredje boken i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen.

Min åsikt:
Bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Det är svårt att vara Elvis i Uppsala av Nina Hemmingsson

Det är svårt att vara Elvis i UppsalaNummer: 2102
Titel: Det är svårt att vara Elvis i Uppsala
Författare: Nina Hemmingsson
Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-75150-09-3
Betyg:
5
av 5


Om boken:
I denna bok har Nina Hemmingsson samlat sina tecknade serier från debuten ”Hjälp!” (2004) och genombrottet ”Jag är din flickvän nu” (2006). Utöver detta innehåller den här samlingen dessutom drygt 40 sidor outgivna serier.

Min åsikt:
En fantastisk samling som bjuder på både underhållning och mycket tankar. Gillar skarpt!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Gideons ring av Carin Gerhardsen

Gideons ringNummer: 2101
Titel: Gideons ring
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-1-304415-6
Betyg:
4 av 5


Om boken:
En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypoliserna henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar om de otaliga unga tjejer som sprungit där genom åren.
Conny Sjöberg och hans arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin upplösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finns medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig.

Del 5 i Hammarbyserien.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Drömma i färg av Charlotte Vale Allen

Drömma i färgNummer: 2100
Titel: Drömma i färg
Författare: Charlotte Vale Allen
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 1993/1995
ISBN:
91-7119-834-2
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Bobby inser att hon måste fly från sin man Joe innan han dödar deras sexåriga dotter Penny. Svårt misshandlad kör hon med Penny genom natten och hamnar i Stamford, Connecticut, där hon får en provanställning som sköterska åt Alma, som invalidiserats av ett slaganfall. Både Alma och hennes dotter, författarinnan Eva, har sina tvivel om Bobbys möjligheter att sköta arbetet.
Gradvis utvecklas den komplexa relationen mellan de tre kvinnorna och mellan dem och Penny. De bär alla på ärr om aldrig kommer att försvinna, men samtidigt också på möjligheter och förhoppningar. Och en av deras önskningar är att på nytt kunna drömma i färg – förmå se framåt snarare än bakåt, förmå lägga också sina mest outhärdliga upplevelser bakom sig.

Min åsikt:
Bra, bitvis stark.