Dominodöden av Jonas Moström

DominodödenNummer: 5672
Titel: Dominodöden
Författare: Jonas Moström
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-7461-411-4
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Om han hade vetat att det var den sista omeletten han gjorde i sitt liv kanske han skulle ha lagt upp den snyggare.

Om boken:
Överläkaren Erik Jensen försvinner obegripligt i kulverten under en nattjour på Sundsvalls sjukhus. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad i ett skogsparti tyder allt på att han har hållits fången i ett par dygn för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.
När Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp i utredningen, tvekar psykiatrikern Nathalie Svensson. Hon har precis varit med om flera traumatiska händelser och behöver mest av allt lugn och ro hemma i Uppsala. Men när det visar sig att hennes syster Estelle är den senaste som sett Erik Jensen vid liv bestämmer sig Nathalie för att ta sig an uppdraget.
Det blir en jakt på en tvångsmässig mördare för att hitta Erik Jensen i tid. Var har mördaren gömt undan Hoffman före mordet? Står fler offer på tur? Och framför allt – vad betyder dominobrickorna?

Dominodöden är den andra boken i serien om psykiatrikern Nathalie Svensson. Här får vi också återuppta kontakten med Johan Axberg och de andra karaktärerna i Moströms framgångsrika Sundsvallssvit.

Min åsikt:
Bra & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Almedalen har fallit av Erik Lewin

Almedalen har fallitNummer: 5671
Titel: Almedalen har fallit
Författare: Erik Lewin
Förlag: NoNa
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-88107-01-5
Betyg:
2 av 5

Bokens första mening:
I gryningen forslade Stockholmspolisen bort hundrafemtio bilar som stod parkerade inom de avspärrade områdena i centrala stan.

Om boken:
I skuggan av folkfesten, seminarierna, talen och minglandet i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren. Deras attack är lika välplanerad som brutal. På mindre än en timme har de okända terroristerna tagit kontroll över Visby. Tusentals människor, inklusive statsministern, överbefälhavaren och flera av näringslivets makthavare, tas som gisslan. Samtidigt som polis och militär försöker reda ut vem som ska leda landets styrkor fortsätter terroristerna att sätta sin plan i verket. Och de ligger hela tiden minst ett steg före.

Min åsikt:
Bitvis spännande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Jenniesboklista 11 år – Utlottning av Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri!!! (AVSLUTAD!)

Idag fyller Jenniesboklista 11 år (29/9) och det firar jag med att lotta ut en inbunden bok.

Allt jag inte minnsAllt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. – Grattis Kulturloggen!

För att delta skriver du en kommentar till detta inlägg om att du vill delta i utlottningen. För att kommentera klickar du på ikonen bredvid rubriken.

Utlottningen pågår 29/9-3/10! Vinnare utses 4/10! AVSLUTAD!

Lycka till och tack för att du besöker min sida!

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Allt jag inte minnsNummer: 5670
Titel: Allt jag inte minns
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-0-015104-1
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Grannen sticker upp huvudet bakom häcken och frågar vem jag är och vad jag gör här.

Om boken:
”Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?

Min åsikt:
Stark & gripande med fantastiskt språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

To my Love av Karin Aspenström

To my LoveNummer: 5669
Titel: To my Love
Författare: Karin Aspenström
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-7461-409-1
Betyg:
5 av 5

Recensionsexemplar från Lind & co!

Bokens första mening:
Det har nyss blivit den 24 juli.

Om boken:
Det är mitten av nittiotalet och Sverige har nyss gått med i EU, Kurt Cobain är död och England är universums nya medelpunkt. Nittonårige Love följer sin ungdomskärlek Josefin till Camden Town i London. Där hänger rockstjärnorna, drömmarna och knarkhandlarna sida vid sida med groupies, wannabes och banden utan skivkontrakt.
I centrum av Camdens nattliv står den dekadenta gitarristen Baz och hans gåtfulla syster Lorelei. Såväl skrämd som fascinerad av syskonen låter sig Josefin dras in i en destruktiv kärlekskarusell och en sårig familjehistoria. Hon kommer allt längre bort från Love och en dag slutar hon höra av sig helt. Det är som om hon blivit uppslukad från jordens yta.
Sjutton år senare lever Love ett vuxet liv i Sverige med flickvän, karriär och sommartorp, men minnet av Josefin har aldrig lämnat honom. När han oväntat hittar ett av hennes gamla blandband i sina gömmor väller saknaden fram, och han beslutar sig för att resa tillbaka till ett förändrat Storbritannien för att ta reda på vad som hände med henne. Det visar sig vara svårare än han föreställt sig.
Spåren leder honom genom Londons förorter och ut på engelska landsbygden, och när pusselbitarna väl börjar falla på plats inser Love att hans eget liv är i fara.

Min åsikt:
Väldigt stark, gripande & fängslande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Bårhuset av Douglas Foley

BårhusetNummer: 5668
Titel: Bårhuset
Författare: Douglas Foley
Förlag: Lava
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87769-36-8
Betyg:
3 av 5

Recensionsexemplar från Lava förlag!

Bokens första mening:
Han hade inte velat döda henne.

Om boken:
Bårhuset handlar om 17-åriga Amanda som sommarjobbar som bårbärare på sjukhuset. Hon trivs bra och arbetskamraterna är trevliga, men så är det Bosse. Det är något med honom som känns fel förutom att det tunna mörka håret alltid är otvättat och de mörkgula tänderna ser äckliga ut är det sättet han glor på som känns mest obehagligt.
När Oliver träffar sin drömtjej Julia råkar han ta livet av henne. Av misstag. Det hade aldrig hänt om inte hennes hjärta hade haft den ovanliga egenskapen att sitta på utsidan av bröstkorgen
Om Caroline inte hade haft Per vet hon inte vad hon skulle ta sig till. I skolan är hon mobbad och bästa kompisen är bortrest. Per svarar alltid med ömma och uppmuntrande ord på nätet när hon behöver honom. Och nu ska de äntligen träffas!

Min åsikt:
Bra, spännande & intressanta berättelser!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser

Elva dagar i BerlinNummer: 5667
Titel: Elva dagar i Berlin
Författare: Håkan Nesser
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-0-014582-8
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Arne Murbergs pappa blev dyster när han fyllde sextio och fem år senare dog han.

Om boken:
Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är den avslutande delen i Storstadstrilogin.

Min åsikt:
En helt fantastisk historia som alla borde läsa!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Som eld av Sara Lövestam

Som eldNummer: 5666
Titel: Som eld
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87707-29-2
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Pappa är alltid glad på båten.

Om boken:
Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt ”ursäkta” och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld.

Min åsikt:
Fin & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Pojken vid forsen av Siv Berglund

Pojken vid forsenNummer: 5665
Titel: Pojken vid forsen
Författare: Siv Berglund
Förlag: Ord & visor
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87949-15-9
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Pojken sitter på bryggkanten och dinglar med benen.

Om boken:
”Det låg inte för honom att gå tillbaka, förklara, be om förlåtelse, vädja, prata ut. Orden kom aldrig över hans läppar, han hade slutit in sig i ett tyst rum där dörren gått i baklås.”

Vilmo sitter på bryggan och kastar sten i forsen. I dag ska mormor och han flytta till en annan by för att komma närmare mor. Han både längtar och oroar sig.

Föga anar Vilmo hur stor förändringen i hans liv ska bli. Han vet inte att han inom ett år ska stå helt ensam i världen. När mormor dör i kräftan, har hans mor inte plats för honom i sitt nya liv.

Min åsikt:
Bra, intressant & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kanada berättar: Minne av vatten av Deborah Willis, Gilles Pellerin, John Vigna, Sheila Heti, Austin Clarke, Élise Turcotte, Suzanne Jacob, Nancy Lee, Taqralik Partridge, Marie-Claire Blais, Guy Vanderhaeghe, Edem Awumey, Lisa Moore, Douglas Glover, Samuel Archibald, Barbara Gowdy, Mélanie Vincelette, Pasha Malla, Monique Proulx, Joseph Boyden, Mavis Gallant, Marie HélènePoitras, Lynn Coady, Alistair MacLeod, Nicolas Dickner

Kanada berättar: Minne av vattenNummer: 5664
Titel: Kanada berättar: Minne av vatten
Författare: Deborah Willis, Gilles Pellerin, John Vigna, Sheila Heti, Austin Clarke, Élise Turcotte, Suzanne Jacob, Nancy Lee, Taqralik Partridge, Marie-Claire Blais, Guy Vanderhaeghe, Edem Awumey, Lisa Moore, Douglas Glover, Samuel Archibald, Barbara Gowdy, Mélanie Vincelette, Pasha Malla, Monique Proulx, Joseph Boyden, Mavis Gallant, Marie HélènePoitras, Lynn Coady, Alistair MacLeod, Nicolas Dickner
Översättare: Magdalena Sørensen
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-87179-71-6
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Vad är Kanada?

Om boken:
Kanada berättar: Minne av vatten samlar tjugofem av de mest intressanta samtida novellförfattarna från Kanada. Just novellen har länge haft en stark ställning i den kanadensiska litteraturen och några av landets främsta författare är i första hand novellister. En antologi av det här slaget kan inte vara övergripande eller representativ, men dessa noveller som är skrivna av författare från olika regioner, med olika bakgrund och från olika generationer skapar tillsammans en mosaik där en bild av landet Kanada och dess litteratur träder fram. De för svenska läsare redan kända namnen har fått stå tillbaka för andra röster, röster som kommer både från den engelskspråkiga och franskspråkiga delen av landet. För kanadensarna själva är det ingen självklarhet att sammanställa en antologi som omfattar båda lägren. Det är om inte unikt, så åtminstone ovanligt.

Min åsikt:
Bra, lättlästa & intressanta noveller.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.