Stygga flickor kommer till himlen av Helena Stjernström

Nummer: 8523
Titel: Stygga flickor kommer till himlen
Författare: Helena Stjernström
Förlag: Starstream publishing
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7739-310-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Helena Stjernström!

Bokens första mening:
Solen stod fortfarande högt på himlen när Gunnar Werner körde sin Citroën långsamt genom centrala Köpenhamn med rutorna nedhissade.

Om boken:
I en dammig butikslokal i Värtahamnens industriområde sitter den lata men ovanligt vackra Alice och dricker gin & tonic fast klockan inte ens slagit tolv. I lokalen bredvid sitter Sofia och gråter, utarbetad och på gränsen till sammanbrott. De två har aldrig sagt ett ord till varandra, den bortskämda bitchen och den utslitna städerskan, bara sneglat på den andra med ömsesidig avsmak.

Ingen av dem anar att de är utnyttjade och omgivna av lögner. När den obehagliga sanningen kryper fram finns det bara en sak att göra: svälja stoltheten och börja samarbeta. Frågorna hopas: Varför dyker det upp dementa människor hela tiden, vem ser på dem genom övervakningskameror och vad vill den obehagliga plastikkirurgen? Under ytan finns något som är farligare än de tror och det blir till slut en kamp mot klockan för att överleva.

Min åsikt:
Rolig, spännande & härlig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & på Stygga flickor.

Vakuum av Mia Öström

Nummer: 8522
Titel: Vakuum
Författare: Mia Öström
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88279-40-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Gilla böcker!

Bokens första mening:
Johan.

Om boken:
I Jonnas familj är man mycket för ordning och reda. Var sak på sin plats. Vissa i huset och andra på kyrkogården. Det är snart ett år sedan hennes storebror Johan tog sitt liv, och tydligen hög tid att städa ur hans rum och göra om det till arbetsrum. Men vad rör det Jonna? Hon är ju inte där, hon svävar omkring i tomma rymden, så långt bort man inte kan komma. Samtidigt går hon omkring på marken, med Johans vinterjacka på sig. Och i jackfickan hittar hon en lapp, som får henne att ta tåget norrut.

Min åsikt:
Underbar, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Och blomstren dö av Rebecka Edgren Aldén

Nummer: 8521
Titel: Och blomstren dö
Författare: Rebecka Edgren Aldén
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307775-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Norstedts!

Bokens första mening:
Tanken på Ekudden fick det att fladdra till i magen.

Om boken:
Gloria följer med sin nye pojkvän Adam till hans familjs skärgårdshus för några lugna dagar i värmen. De har helt olika bakgrund, men båda har minnen från ön Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade ett par somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv.

Hon känner sig inte helt välkommen på Ekudden, och redan första kvällen kommer hon på kant med Adams familj. Det är också något märkligt med stämningen bland öns bofasta. De är uppdelade i två läger som inte talar med varandra. Under sina promenader på ön får hon dessutom känslan av att vara iakttagen.

Allt detta väcker obehagliga minnen och frågor. Vad är det hennes mamma velat dölja under alla år? Och vad hände egentligen den där sista sommaren på ön när 16-årige Jimmy dog? En dag går Gloria förbi kollektivhuset, som stått övergivet i tjugo år. Där gör hon en fasansfull upptäckt, som hon snart förstår har med hennes förflutna att göra.

Min åsikt:
Spännande, läskig & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

För alltid i mitt hjärta av Rose Marie Bouw

Nummer: 8520
Titel: För alltid i mitt hjärta
Författare: Rose Marie Bouw
Förlag: Ordberoende
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87595-61-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ordberoende förlag!

Bokens första mening:
Jag önskar livet ur min mamma.

Om boken:
Kristina och Vivianne, två motpoler vars liv löper parallellt i Solgläntans korridorer när de hälsar på sina mödrar. Sida vid sida i demensens skugga söker de sig till varandra, i behov av ett outtalat stöd.

Vivianne gömmer sin osynliga sorg bakom lager av glada färger och en väldigt lång halsduk. Fast besluten att alltid se det positiva i livet väljer hon att hålla fast i nuet och leva för stunden, tacksam för alla minnen hon får.

Kristina försöker förtränga sitt förflutna, men hon är rädd för att glömma. Rädd att pärlhalsbandet av minnen ska gå sönder. Rädd att bli som sin mamma, som hon i hemlighet önskar livet ur. Men döden kommer aldrig i tid. Den kommer alltid för sent. Eller för tidigt.

För alltid i mitt hjärta är en varm roman om en oväntad vänskap, som kommer att betyda så mycket mer än Kristina och Vivianne någonsin hade kunnat ana. En vänskap som kommer att sträcka sig genom både tid och rum.

Min åsikt:
Vacker, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Leona – Utan mänskligt värde av Jenny Rogneby

Nummer: 8519
Titel: Leona – Utan mänskligt värde
Författare: Jenny Rogneby
Förlag: Wahlströms & Widstrand
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-46-23357-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Inte förrän hon hörde tågrälsen susa under huvudet fick hon upp ögonen.

Om boken:
En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlbergs station. Allt tyder på att det rör sig om ett vanligt självmordsförsök, men snart upptäcker man att den sargade kvinnan även har andra skador än de hon ådragit sig vid tågolyckan – hon saknar en njure! När sedan en hemlös tiggare rasar ihop blodig mitt på Sergels torg och även han saknar ett organ förstår man att en grupp hänsynslösa gärningsmän satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar.

Leona Lindberg, den skickliga och okonventionella utredaren på Citypolisen, får ärendet på sitt bord, och spåren leder henne till en mycket skitig verksamhet. Leona känner sig ovanligt engagerad i sitt arbete, samtidigt som hon ställer sig fullständigt frågande till att hennes överordnade ser henne som aktuell för en ny chefsposition. Själv har hon nämligen fokus på annat håll. I sin strävan efter ett nytt liv har hon den här gången valt att ta saker och ting helt i egna händer med en ny sidoverksamhet: Att ta från de onda – och ge till sig själv. Men Leona får också lära sig att allt har ett pris.

Utan mänskligt värde är tredje boken om Leona.

Min åsikt:
Gripande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Timglaset av Gena Showalter

Nummer: 8518
Titel: Timglaset
Originalets titel: Firstlife
Författare: Gena Showalter
Översättare: Thea Fält
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-509-2425-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Hörru kompis.

Om boken:
Slutet på livet är bara början.

Det sägs att historien skrivs av de som överlever. Men jag vet att det inte är sant. Jag heter Tenley Lockwood, och snart kommer jag att vara död. Det här är min berättelse.

I den värld där Tenley ”Ten” Lockwood bor tar livet inte slut när man dör. Tvärtom. Det är då det börjar. I det som kallas eviglivet finns två mäktiga riken som strider om människornas själar, och alla ställs inför ett val: Myriad eller Troika.

Men Ten vägrar välja. Det spelar ingen roll att hennes föräldrar till och med har fått henne inspärrad på mentalsjukhus där hon utsätts för tortyr och misshandel för att övertygas att välja rätt sida.

Både Troika och Myriad skulle göra vad som helst för att rekrytera Ten och få tillgång till hennes ovanliga förmågor. Snart befinner hon sig på flykt, mitt i en dragkamp på liv och död. Vem kan hon lita på? Och vad händer om hon faller för en kille och väljer ett annat rike än det han tillhör? Hon måste helt enkelt hålla sig vid liv tillräckligt länge för att fatta rätt beslut.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

The Edge of Everything av Jeff Giles

Nummer: 8517
Titel: The Edge of Everything
Författare: Jeff Giles
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-1-4088-6907-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
She named him herself, so it felt like he belonged to her.

Om boken:
Every day, Zoe struggles to keep going. The cruel winter took her father’s life and left her angry and broken hearted. As she carries her little brother through a snowstorm that could kill him in minutes, her only thought is finding shelter. The cabin beyond the woods is far from the place of safety she hoped it would be, but it is there that she meets a man whose muscular body, marked with strange and primitive tattoos, hints at an extraordinary story. He has the power to light up the lake, and with it, Zoe’s world. Zoe calls the stranger X. He is a bounty hunter, tormented by the evils of his victims, which course through his veins. X has never known anything but hate, until he meets Zoe. She shows him what a heart is really for and, if they can find a way to be together, just maybe, his pain can help Zoe forget her own.

Min åsikt:
Spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Wing Jones av Katherine Webber

Nummer: 8516
Titel: Wing Jones
Författare: Katherine Webber
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-1-4063-6909-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
My first memory is of my brother.

Om boken:
With a grandmother from China and another from Ghana, fifteen-year-old Wing Jones is often caught between worlds. When tragedy strikes, she discovers an extraordinary talent she never knew she had. Wing’s running vould bring her family everything it needs. It could also keep Wing from the one thing she truly wants.

Min åsikt:
Stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Allt för min bror av Cathy Rentzenbrink

Nummer: 8515
Titel: Allt för min bror
Originalets titel: The Last Act of Love
Författare: Cathy Rentzenbrink
Översättare: Christina Norrman
Förlag: NoNa
Utgivningsår: 2015/2017
ISBN: 978-91-88107-23-7
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Kapellet är inte som jag minns det.

Om boken:
Sommaren 1990 var Cathy sjutton år och Matty var sexton. De var syskon och bästa vänner. Matty var smart, rolig och väldigt social. På väg hem sent en kväll blev han påkörd av en bil och efter det kunde han varken gå eller tala igen. Åtta år senare fattar familjen ett ohyggligt svårt beslut.

Min åsikt:
Gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

The One Memory of Flora Banks av Emily Barr

Nummer: 8514
Titel: The One Memory of Flora Banks
Författare: Emily Barr
Förlag: Penguin
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-0-141-36851-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
I am at the top of a hill, and although I know I have done something terrible I have no idea what it is.

Om boken:
Flora has amnesia.
She can’t remember anything day-to-day:  the joke her friend made, the instructions her parents gave her, how old she is.
Then she kisses someone she shouldn’t – and the next day she remembers it.
It’s the first time she’s remembered anything since she was ten.
But the boy is gone.

Min åsikt:
Gripande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här
Engelska Bokus & Adlibris.
Svenska Bokus, Adlibris & Cdon.