Liv av Karoline Sakoury Pettersson

Nummer: 11237
Titel: Liv
Författare: Karoline Sakoury Pettersson
Förlag: Vulkan
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88931-51-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Karoline Sakoury Pettersson.

Bokens första mening:
Liv hoppar till av den höga signalen från mobilen.

Om boken:
2009 flyttar Liv tillsammans med sin man Gabriel och deras två söner från Sverige till Israel. De ser fram mot ett lugnt och behagligt liv i, men i stället blir det början på en lång mardröm.
1997, i en helt annan del av världen, lever Stephanie ut sin dröm som officer på ett lyxkryssningsfartyg. Hon får uppleva platser hon tidigare bara kunnat drömma om, från soldränkta stränder i Karibien, till bultande storstadsliv i New York. Hon tror att hon har funnit sin livs kärlek, men frågan är om hennes lycka och drömmar kommer överleva alla de kulturkrockar och intriger hon ständigt utsätts för.
De två kvinnornas liv vävs samman och såväl Stephanie som Liv blir efter hand varse om ödets makt och ironi, som ingen av dem lyckas fly ifrån.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

En gång är ingen gång av Sara Dalengren

Nummer: 11236
Titel: En gång är ingen gång
Författare: Sara Dalengren
Inläsare: Callin Öhrvall Delmar
Förlag: Word Audio Publishing
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7829-815-0
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Word Audio Publishing.

Bokens första mening:
”Vad tycker ni om den här, då?”

Om boken:
Miranda står inför en skilsmässa och för första gången sedan tonåren kommer hon att vara singel. Hon försöker att inte vara avundsjuk på sin storasyster Alice, som både har blivit mamma och är upp över öronen kär i mannen hon snart ska gifta sig med. En kväll när ensamheten känns värre än vanligt ger Miranda sig ut på jakt för att hitta mannen med stort M. Och hon lyckas: den hon träffar är ung, snygg och raka motsatsen till hennes exmake.

Wilhelm har återvänt till Sverige inför sin bror Noas bröllop, men det dröjer inte länge förrän pappans missnöje får honom att fly föräldrahemmet. När han inser att den vackra kvinnan han flirtat med på krogen är Miranda, lillasyster till broderns blivande fru, är det redan för sent för att dra sig tillbaka. Attraktionen är alltför stark och när hon ber att följa med honom hem kan han inte säga nej. När det blir dags för bröllop möts de två på nytt och ingenting blir som någon har tänkt sig.

En gång är ingen gång är en fristående fortsättning på En midsommarnatt.

Min åsikt:
Underhållande, stark & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Ingen utväg av Cara Hunter

Nummer: 11235
Titel: Ingen utväg
Originalets titel: No Way Out
Författare: Cara Hunter
Översättare: Jan Risheden
Förlag: Louise Bäckelin
Utgivningsår: 2019/2020
ISBN: 978-91-7799-142-7
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från LB förlag.

Bokens första mening:
Fy fan för julen.

Om boken:
Det är jul och två barn har precis burits ut från resterna av ett brinnande hus i norra Oxford. Minstingen, Zachary, är död, och hans storebror Matty kämpar för sitt liv. Barnen verkar ha lämnats ensamma – deras mamma syns inte till och deras pappa, som är på konferens i London, svarar inte i telefon.

När nya bevis uppdagas besannas kommissarie Fawleys värsta farhågor. Allt tyder på att det var mordbrand, men vem skulle ha motiv att mörda två små barn? Medan pojkarnas föräldrar lyser med sin frånvaro jobbar Fawley och hans utredningsgrupp närmast maniskt med utredningen av denna tragedi.

Men vad är det egentligen som hänt? Varför lämnades barnen utan tillsyn? Var är deras mamma, och varför går deras pappa inte att nå?

Detta är tredje boken i serien om Adam Fawley.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Hemmets trygga vrå (1) & I mörkret (2).

Min åsikt:
Spännande, fängslande & mörk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Som en öppen bok av Sara Molin

Nummer: 11234
Titel: Som en öppen bok
Författare: Sara Molin
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-1-309938-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Norstedts.

Bokens första mening:
Det sägs att man bara ångrar det man inte gjorde.

Om boken:
Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.

Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.

Min åsikt:
Fantastisk, charmig & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

En midsommarnatt av Sara Dalengren

Nummer: 11233
Titel: En midsommarnatt
Författare: Sara Dalengren
Inläsare: Lisa Ahnlund
Förlag: Word Audio Publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-78292233
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Varför stannar vi?

Om boken:
Alice Norberg har lämnat livet i Stockholm bakom sig och återvänt till sitt föräldrahem. Utan vare sig jobb eller pengar är hennes mål att skapa en ny tillvaro åt sig själv och sin son. Med sin nyvunna frihet är kärlek det sista hon tänker på. Men närmaste grannen, mjölkbonden Noa Lundkvist, har helt andra planer …

Noa var bara femton när den fyra år äldre Alice övergav landsbygden för huvudstaden. Nu är hon tillbaka och Noa inser att hans tonårsförälskelse inte har mattats utan växer sig starkare för varje gång de ses. Och den här gången tänker han inte låta henne komma undan.

Min åsikt:
Charmig, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Gräddhyllan av Elin Eldestrand

Nummer: 11232
Titel: Gräddhyllan
Författare: Elin Eldestrand
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7697-208-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag.

Bokens första mening:
Fru Beata Lömsk avslutar sitt liv en solig marsdag då smältsnö droppar från taken och de första vårfåglarna tar ton.

Om boken:
Charlie är nyförlovad med Erik och den glänsande ringen på hennes finger får hela Luddinge att kyssa marken hon går på. Som om det inte är nog har hon fått korn på ett tjusigt jobb, men den nye överdirektören erbjuder henne ett jobb som innebär att lyfta på kjolen när helst hans lustar faller på. Men en pilsk överdirektör är långt ifrån Charlies enda problem – Eriks mor är fast besluten att göra sin son arvlös om han gifter sig med Charlie. Charlie upptäcker den hårda vägen att en död greve drar till sig onödigt mycket uppmärksamhet och till råga på allt hittas en begravd kropp i Tok-Gullans trädgård. Hemligheten bakom den döda kroppen får Charlie att undra om hennes mamma är i fara.

Detta är tredje boken i serien En framtida hemmafrus bekännelser.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
En framtida hemmafrus bekännelser (1) & Drömmar och dilemman (2).

Min åsikt:
Rolig, stark & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Minns oss som nu av Anna Lönnqvist

Nummer: 11231
Titel: Minns oss som nu
Författare: Anna Lönnqvist
Förlag: Louise Bäckelin
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7799-136-6
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från LB förlag.

Bokens första mening:
Husnyckeln kärvar när jag skjuter in den i låset och direkt när jag vrider runt tar det stopp.

Om boken:
Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.

Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim den snygga, men gåtfulla fotografen och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.

Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu.

Detta är andra boken i serien Kärlek i Sunnanby.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Sommaren med Ava (1)

Min åsikt:
Underbar, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Natten av Elie Wiesel

Nummer: 11230
Titel: Natten
Originalets titel: La Nuit
Författare: Elie Wiesel
Översättare: André Borchert
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-89007-02-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Han kallades Moishe Kyrkväktaren, som om han aldrig hade haft ett efternamn i hela sitt liv.

Om boken:
Elie var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades han och hans familj från sitt hem, innan de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz.

I Natten konfronteras läsaren med mänsklighetens vidrigaste sidor, och den katastrof som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. På smärtsamt återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Det är en självbiografi som bör läsas av alla generationer.

Min åsikt:
Gripande, stark & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Roger och Rebecka av Karin Alfredsson

Nummer: 11229
Titel: Roger och Rebecka
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-78352-67-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Vajlett Sikström sätter de bara fötterna i golvet.

Om boken:
Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Roger kom måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete.

Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien gått ner sig på Ingeborgsmyran. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder. Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor.

I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett och skulle kunna avslöja Vajletts och Ruts kärlekshistoria. Bland byns vuxna är han en självklar auktoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån? Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen. Tills en maskeradfest får henne att förstå att vägen tillbaka är stängd.

Detta är andra boken om Vajlett och Rut.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Vajlett och Rut (1).

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Inte ett ord av Harlan Coben

Nummer: 11228
Titel: Inte ett ord
Originalets titel: Run away
Författare: Harlan Coben
Översättare: Svante Skoglund
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2018/2020
ISBN: 978-91-89007-43-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bookmark förlag.

Bokens första mening:
Simon satt på en bänk i Central Park – närmare bestämt i den del som heter Strawberry Fields – och kände att hans hjärta gick i bitar.

Om boken:
För Simon Greene blir mardrömmen sann när hans drogberoende dotter Paige försvinner spårlöst. En dag ser han henne sjunga i Central Park, men hon är en skugga av sitt forna jag. När han närmar sig flyr hon i panik.

Simon gör det enda en förälder kan göra, han följer efter sin dotter ner i en mörk och farlig värld som han aldrig kunde ana fanns. I takt med att han avtäcker Paiges hemligheter inser han att liv står på spel. Och för att skydda de sina från världens ondska måste han våga konfrontera den.

Min åsikt:
Spännande, stark & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.