I havet finns det krokodiler av Fabio Geda

Nummer: 1409
Titel:
I havet finns det krokodiler
Författare: Fabio Geda
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2010/2012
ISBN: 978-91-7028-304-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Om du föds i Afghanistan, på felplats och i fel ögonblick, så kan det hända att någon gör anspråk på ditt liv…

Det var den tioårige Enaiatollah Akbari. När talibanerna år 2000 tar kontrollen över den afghanska by där han bor, smugglar hans mor honom över gränsen till Pakistan. En kväll får hon honom att lova tre saker: Att aldrig stjäla. Att aldrig bruka vapen. Att aldrig använda narkotika. Morgonen därpå är Enaiatollahs mor försvunnen; hon har åkt tillbaka till Afghanistan för att ta hand om hans syskon.
Ensam, utan vänner, pengar eller språk, börjar den unge Enaiatollah sin mödosamma och livsfarliga resa mot tryggheten. Färden går över oländiga berg och stora hav, över Pakistan, Iran, Turkiet och Grekland, för att flera år senare sluta i Italien.

Min åsikt:
En berörande och tänkvärd historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “I havet finns det krokodiler av Fabio Geda“

  1. […] Jennies boklista har också läst & bloggat om denna. […]

Lämna ett svar