Äcklig av Constance Briscoe

Nummer: 206
Titel: Äcklig
Författare: Constance Briscoe
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 91-7130-114-3
Betyg: 5 av 5Om boken:

Constance var van vid att bli misshandlad av sin egen mor, både psykiskt och fysiskt, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren – avsaknaden av kärlek – som gjorde mest ont. Föreställ dig att din mamma kallar dig ”en äcklig, ful bakterie”. Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade alla odds, hon växte upp och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare.

Min åsikt:
Fruktansvärd, brutal, ärlig.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar