Berg har inga rötter av Manne Fagerlind

Nummer: 1451
Titel:
Berg har inga rötter
Författare: Manne Fagerlind
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2012
ISBN: 979-91-7351-844-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Lasse har just gått i pension och för en ensam tillvaro i sin lägenhet. Han fyller sina dagar med att skriva en deckare – boken som ska ge honom en efterlängtad revansch efter ett misslyckat yrkesliv som konstvetare, och ett ännu större misslyckande som familjefar.
När Lasse får Alzheimers kan han inte fortsätta arbetet med deckaren, och detta sista halmstrå glider honom ur händerna. I en desperat kamp mot klockan och sjukdomen försöker han istället skriva ner sanningen om vad som hände under alla de där åren. Men i takt med att sjukdomen eskalerar förändras Lasses berättelse, och sanningen är inte längre självklar. Vilken del spelade Lasse i det drama som kostade honom så mycket? Vad var så viktigt att det fick honom att offra relationerna till fru och barn?
Det liv Lasse känt till faller bort mer och mer och fram träder något helt annat. Något oväntat. Kanske är det inte för sent att välja om. Kanske blir berättelsen om en människas liv aldrig riktigt färdig.

Min åsikt:
En otroligt stark debut. Läs den!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

4 svar till “Berg har inga rötter av Manne Fagerlind“

  1. Tack så hemskt mycket för den fina recensionen! Du har dock råkat stava mitt efternamn fel i rubriken och taggen. 🙂

  2. […] på morgonen första recensionsdagen upptäckte förlaget denna fina recension på bloggen Jennies boklista. Min roman fick högsta betyg — 5 av 5, och det kärnfulla omdömet ”En otroligt stark […]

  3. […] denna morgon, likt en vass sten i skon. Men bara några timmar senare tipsade förlaget om den första bloggrecensionen, där ”Berg har inga rötter” fick maxbetyget 5 av 5 och det kärnfulla omdömet […]

  4. Äsch, när jag ändå är här så kan jag önska att jag vinner bokpaket no 1. En bok jag inte läst men som (när jag läser din recension, Jennie) väcker min nyfikenhet. Jag kör på och önskar att jag vinner. Man får ju önska sig fler bokpaket. 🙂

Lämna ett svar