Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin av Emma Igelström & Carina Olofsson

Nummer: 210
Titel: Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin
Författare: Emma Igelström & Carina Olofsson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-37-12895-7
Betyg: 5 av 5Om boken:

I april 2002 sprängde Emma Igelström gränsen hon drömt om. Världsrekordet på 50 meter bröstsim gav henne inte bara ett VM-guld. Hon blev även den första kvinnan någonsin att simma sträckan under trettio sekunder. När hon lämnade VM i Moskva var hon hela världens simdrottning, med tre världsrekord, tre guld och ett silver i bagaget.
Samtidigt hade hon aldrig mått sämre. I åtta år hade hon kämpat mot sjukdomen bulimi, men som Simma-Emma höll hon demonerna borta och slapp visa sitt rätta jag: den sjuka Emma, hon som inte var värd någonting.
Med egna ord berättar Emma Igelström om hur idrottsglädjen kvävdes av krav och press utifrån, hur hon besegrade sina ätstörningar och redan vid tjugofem års ålder bestämde sig för att sluta simma – om hur hon fann styrkan i att bara vara Emma.

Min åsikt:
En oerhört viktig bok för väldigt många parter, tror jag.
Stark och berörande.

Vald till månadens bok i mars 2006.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar