Den röda soffan av Michèle Lesbre

Nummer: 1469
Titel:
Den röda soffan
Författare: Michèle Lesbre
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2007/2009
ISBN: 978-91-977269-3-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Anne har inte hört av sin gamla kärlek Gyl på veckor. Han har flyttat till en liten by vid Bajkalsjön för att leva enligt sin ungdoms ideal. När hans brev upphör att komma blir Anne orolig och tar transsibiriska järnvägen för att söka upp honom.

Under resans gång återvänder hon ständigt i tanken till Clémence, den gamla damen i grannvåningen i Paris. Hon sitter nog i sin röda soffa och väntar på att få höra mer om kvinnorättskämpen Olympe de Gouges, stråtrövaren Marion du Fauët och framför allt om journalisten Milena Jesenska som simmade över Moldau för att träffa sin älskade. Anne brukar läsa högt för Clémence om dessa starka och rebelliska kvinnors livsöden och de har utvecklat en innerlig vänskap.

Ju närmare Anne kommer Gyl, desto mindre viktigt blir det för henne att återse honom. Genom möten på tåget och på stationerna, landskapen som sveper förbi och böckerna hon läser släpps hennes tankar fria. Hon finner något annat än det som förde henne ut på resan: meningen med att fortsätta trots förlorad kärlek, misslyckade revolutioner och tidens gång.

Min åsikt:
Varm och berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar